INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Restartul Ligue 1, cu porțile închise? Ce a supărat-o pe Roxana Mărăcineanu: „Le-am putea interzice accesul”

Roxana Mărăcineanu. foto: Guliver/Getty Images
Roxana Mărăcineanu. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 21 iulie 2020 13:23 / Actualizat marti, 21 iulie 2020 13:49

Roxana Mărăcineanu, Ministrul Sporturilor din Franța, a avertizat că dacă fanii nu vor respecta distanţarea socială, cum s-a întâmplat vineri la amicalul PSG - Beveren 7-0, va interzice din nou accesul publicului în tribune din august.

Măsurile de relaxare care au permis suporterilor francezi să revină pe stadioane ar putea fi anulate, o dată cu reluarea Ligue 1. Ministrul Sporturilor a ameninţat luni că va închide iar porţile, fiind deranjată de modul în care ultraşii lui PSG s-au comportat vineri, la ultimul amical al campioanei, 7-0 cu Waasland-Beveren. 

Ei nu au respectat distanţarea socială în tribune! "Dacă tot se încalcă regulile destinate luptei împotriva răspândirii coronavirusului şi fanii sunt iresponsabili, le-am putea interzice accesul!", spune Roxana Mărăcineanu. 

Amicale sub supraveghere 

"Respectarea protocoalelor sanitare reprezintă o necesitate absolută pentru sănătatea tuturor suporterilor din Franţa. 

Închiderea porţilor poate fi o variantă din august, când se va relua campionatul, în cazul în care şi la următoarele amicale constatăm păstrarea tendinţei fanilor!", a explicat oficialul, de origine română, din guvernul de la Paris după întâlnirea avută pe tema securităţii fanilor avută cu preşedintele Ligii, Nathalie Boy de la Tour, şi cu directorul general al Federaţiei şi membru în Comitetul Executiv UEFA, Florence Hardouin.

"Am lăsat să ne domine entuziasmul" 

La patru luni de la întreruperea Ligue 1 provocată de pandemie, s-a dat voie, dar în limita a maximum 5.000 de spectatori, ca publicul să asiste la meciuri, deşi mai multe voci din sportul francez pledează pentru o cifră mai mare. 

Totuşi, preşedintele Collectif Ultras Paris (CUP) şi-a făcut autocritica în numele ultraşilor parizieni: "Am subestimat aglomerarea care s-a produs şi am lăsat să ne domine entuziasmul de a fi iarăşi la meci".

PSG a fost informată de instanţele şi de instituţiile publice că măsurile de securitate vor fi întărite pentru a se respecta protocoalele marţi, la următorul amical cu Celtic. Clubul şi fanii trebuie să fie mai responsabili" -  Comunicatul Ministerului Sporturilor francez

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Marius Șumudică, așteptat pe banca uneia dintre cele mai importante echipe din Turcia! Suporterii, fascinați de antrenorul român

Cristiano Ronaldo, demolator de recorduri! Portughezul e unic după ultima „dublă” din Serie A

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează