INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Revenire neașteptată a lui Benzema? Ce club încearcă să-l convingă să plece acum din Arabia Saudită!

Karim Benzema, pe picior de plecare? // Foto: Imago
Karim Benzema, pe picior de plecare? // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 22 ianuarie 2024 14:32 / Actualizat luni, 22 ianuarie 2024 14:44

Karim Benzema (36 de ani) are o relație tensionată cu Al-Ittihad, după ce a întârziat 16 zile de la reunirea lotului. Potrivit RMC Sport, Lyon, echipa aflată pe locul 16 în Ligue 1, vrea să-l readucă după aproape 15 ani de la transferul la Real Madrid. Există însă o mare problemă: salariul foarte mare al lui KB9 în Arabia Saudită.

Karim Benzema se numără printre vedetele ce nu s-au adaptat în aventura în Arabia Saudită. Atacantul francez a dispărut la sfârșitul anului trecut și s-a prezentat la reunirea lotului abia joia trecută, deși trebuia să revină în Golf pe 2 ianuarie. Șeicii de la Al-Ittihad s-au declarat „furioși" pentru absența lui nemotivată și nu exclud posibilitatea ca atacantul de 36 de ani să plece la un alt club din Pro League sau chiar să se întoarcă în Europa.

Potrivit RMC Sport, Lyon, echipa la care s-a format și de care s-a despărțit în vara lui 2009, speră să-l poată convinge să vină înapoi până la sfârșitul lunii. OL se află într-o situație delicată, ocupând locul al 16-lea, primul de sub linia retrogradării, la egalitate cu Metz-ul lui Boloni.

Surpriză totală pe stadionul lui Tottenham » Un american îndrăgostit de România povestește pentru GSP: „Am vrut să fiu Florea Dumitrache. A fost eroul meu
ANGLIA
Surpriză totală pe stadionul lui Tottenham » Un american îndrăgostit de România povestește pentru GSP: „Am vrut să fiu Florea Dumitrache. A fost eroul meu"

KB9 a terminat anul cu trei eșecuri la rând

Numai că există o foarte mare problemă în realizarea transferului. Aceeași sursă dezvăluie că Benzema ar trebui să renunțe la salariul colosal de 100 de milioane de euro anul și la cele 20 de milioane promise ca bonus pentru a fi ambasador al Arabiei Saudite în perspectiva organizării CM din 2030. În lunile cât a jucat la Al-Itihad, Karim a reușit 12 goluri și 5 assisturi în 20 de partide disputate în toate competițiile, dar echipa sa se află abia pe al șaptelea loc după 19 runde, la 25 de puncte de liderul Al-Hilal!

Echipa pregătită de Marcelo Gallardo a terminat 2023 cu trei eșecuri consecutive în campionat și 11 goluri primite, rezultate care i-au nemulțumit pe fanii "galben-negrilor" și pe conducătorii clubului din Jeddah.

Vândut cu 35 de milioane la Real Madrid!

Olympique Lyon l-a vândut în iulie 2009 pe atacantul format în Academia grupării franceze cu 35 de milioane de euro la Real Madrid. În tricoul blanco câștigătorul „Balonului de Aur" din 2022 a câștigat în total 24 de trofee, printre care cinci Ligi ale Campionilor și patru titluri în La Liga. În 648 de meciuri bifate la Real, Karim are 354 de goluri și 165 de assisturi.

66de goluri și 27 de pase decisive a reușit Karim Benzema în 148 de apariții la Lyon. În naționala Franței, KB9 are 97 de meciuri și 37 de goluri marcate

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Fanii viitoarei echipe a lui Mazilu i-au fugărit pe jucătorii lui Feyenoord! Cum s-a terminat meciul cu Vitesse
ȚĂRILE DE JOS
Fanii viitoarei echipe a lui Mazilu i-au fugărit pe jucătorii lui Feyenoord! Cum s-a terminat meciul cu Vitesse
Hat-trick în mai puțin de 400 de secunde! „Robotul” liderului a distrus-o pe FC Sevilla și este egalul lui Bellingham la șefia topului marcatorilor
SPANIA
Hat-trick în mai puțin de 400 de secunde! „Robotul” liderului a distrus-o pe FC Sevilla și este egalul lui Bellingham la șefia topului marcatorilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează