INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Hat-trick în mai puțin de 400 de secunde! „Robotul” liderului a distrus-o pe FC Sevilla și este egalul lui Bellingham la șefia topului marcatorilor

Artem Dovbyk a marcat cu Alaves din penalty // Foto: Imago
Artem Dovbyk a marcat cu Alaves din penalty // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 22 ianuarie 2024 13:09 / Actualizat luni, 22 ianuarie 2024 16:18

Artem Dovbyk (26 de ani) a reușit cea mai rapidă „triplă” de la cea semnată în acest campionat de columbianul Luis Suarez (în Almeria-Granada 3-3) și a ajuns la 14 goluri, tot atâtea câte are și Jude Bellingham, starul lui Real Madrid. Ucraineanul cumpărat cu doar 7,7 milioane de euro are cifre fantastice și continuă să uimească!

Dacă Girona rămâne greu de dat jos din fotoliul de lider în LaLiga, un mare merit îi aparține lui Artem Dovbyk. „Robotul" de 1,89 m și 88 kg, cumpărat cu 7,7 milioane de euro (70% din drepturi, restul de 30% se împart între Dnipro-1 și Midtjylland), a ajuns în mai puțin de jumătate de an să valoreze 28 de milioane, conform Transfermarkt.de. Aseară, trei dintre cele cinci goluri din victoria (5-1) cu FC Sevilla au purtat amprenta noului star ucrainean, pentru care Chelsea ar fi oferit 25 de milioane de euro.

Fanii viitoarei echipe a lui Mazilu i-au fugărit pe jucătorii lui Feyenoord! Cum s-a terminat meciul cu Vitesse
ȚĂRILE DE JOS
Fanii viitoarei echipe a lui Mazilu i-au fugărit pe jucătorii lui Feyenoord! Cum s-a terminat meciul cu Vitesse

Noul Haaland uimește Spania!

Cota lui de piață crește exponențial însă cu fiecare meci jucat în echipa catalană. Artem a influențat 20 de goluri din cele 51 realizate de trupa lui Míchel Sanchez în 20 de etape din acest sezon. Se luptă acum doar cu Jude Bellingham, englezul lui Real Madrid având și el 14 goluri în actuala LaLiga. Dovbyk, comparat ca forță și eficiență cu Erling Haaland, are și șase assisturi, dublu față de extrema lui Real.

Are 24 de șuturi cadrate din 44!

Hattrick-ul în poarta andaluzilor e primul semnat în Spania și cel mai rapid (6 minute și 32 de secunde) de la cel înscris Luis Suarez (în Almeria-Granada 3-3) de la startul stagiunii. I-au fost de ajuns 18 minute și 53 de secunde (trecute de la începutul duelului) ca să puncteze de trei ori. Nu s-a mai consemnat o „triplă" atât de rapidă de pe 10 aprilie 1960, când Pepillo îl reușea pentru Real Madrid într-o confruntare cu Real Sociedad. Dovbyk are o eficiență formidabilă.

Din 44 de șuturi trimise în 20 jocuri în LaLiga a cadrat 24 (54,5%), iar 14 și-au atins ținta. Deja l-a depășit pe cel mai bun marcator în sezonul trecut, Taty Castellanos (13), plecat în vară la Lazio, și atacă recordul personal stagional stabilit la Dnipro-1, cu 24 în 30 de partide. Trecut prin Moldova și Danemarca, Artem pare să-și fi găsit locul la Girona și probabil că se va transfera la o echipă mai bună în vară.

„Dovbyk e foarte bun și eu sunt extrem de mulțumit de el. Are un amic, Viktor (Țîgankov), care i-a făcut adaptarea mai facilă. E un jucător care face diferența", l-a lăudat antrenorul liderului din LaLiga.

2,5milioane de euro este salariul brut pe care Artem Dovbyk îl încasează la Girona. Are contract până în iunie 2028

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Mesajul lui Allegri, după ce Juventus a devenit lider solitar: „Luptăm ca să facem imposibilul posibil”
ITALIA
Mesajul lui Allegri, după ce Juventus a devenit lider solitar: „Luptăm ca să facem imposibilul posibil”
Edi Iordănescu l-a întâlnit pe Ianis Hagi în Spania și i-a transmis un mesaj clar
ALAVES
Edi Iordănescu l-a întâlnit pe Ianis Hagi în Spania și i-a transmis un mesaj clar

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează