INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NEWCASTLE

Revine în Liga Campionilor după 20 de ani! Încă o echipă de renume în elita fotbalului

Newcastle
Newcastle

Articol de - Publicat marti, 23 mai 2023 14:37 / Actualizat marti, 23 mai 2023 14:37

Newcastle, echipa lui Eddie Howe, a obținut, acasă, cu Leicester (0-0) punctul de care mai avea nevoie pentru a se distanța de Liverpool, de care o despart acum patru „lungimi” înaintea ultimei etape din Premier League. 

După două decenii de absență de la masa bogaților Newcastle se întoarce oficial în Champions League. Aflate pe locul 3 după 36 de meciuri, „coțofenele" au mai adăugat un punct în clasament, până la 70, în urma remizei de pe St. James' Park, 0-0 cu Leicester (în care au avut trei bare), și s-au detașat la 4 „lungimi" de Liverpool, ocupanta poziției a cincea în Premier League, înaintea ultimei etape. 

Trupa lui Eddie Howe ar putea termina chiar pe podium, cu condiția ca Manchester United să nu câștige ambele jocuri rămase, cu Chelsea și Fulham, ambele acasă.

„Au demarat negocierile cu Rădoi” » Cine îl vrea pe Mirel, după demiterea de la Al Tai
OFERTĂ
„Au demarat negocierile cu Rădoi” » Cine îl vrea pe Mirel, după demiterea de la Al Tai

Newcastle a băgat 185 de milioane în transferuri

Venirea investitorilor din Arabia Saudită a transformat-o pe Newcastle din candidată la retrogradare în sezonul trecut la aspirantă la zona de Liga Campionilor, în care s-a și aflat în mare parte din actuala stagiune, eliminând-o din cvartetul fruntaș pe Liverpool.

185 de milioane de euro s-au cheltuit în 2022-2023 pentru a-i întări pe alb-negri, cele mai importante achiziții fiind Alexander Isak (Sociedad), 70 de milioane, Anthony Gordon (Everton), 45 de milioane, și Sven Botman (Lille), 37 de milioane. Echipa și-a păstrat și jucătorii și n-a mai fost nevoită să vândă pentru a supravițui pe prima scenă.

29 de goluri din 67 marcate în doi jucători

Transformarea cu Eddie Howe manager a fost o reușită din toate punctele de vedere, Newcastle având a doua cea mai ermetică apărare a campionatului, după Manchester City, și al cincilea cel mai prolific atac, cu cei mai buni marcatori Callum Wilson (18 goluri) și Miguel Almirón (11 goluri), autori a 43% din reușitele echipei. 

Care s-a aflat în Top 4 în 22 din cele 37 de etape disputate și pe podiumul Premier în 16 runde. O poziție mai mult decât meritată pentru revelația acestui sezon în Anglia, alături de Brightonul lui Roberto De Zerbi.

Fanii au sărbătorit calificarea în Ligă ca pe titlul de campioană, pe care l-au cucerit ultima oară în 1926-1927. Cel mai recent trofeu a fost pentru Newcastle Cupa Angliei în sezonul 1954–55.

Citește și: 

O vedetă de la Manchester United a scandalizat echipa și a fost pusă pe lista de transferuri

Allegri a luat foc după depunctarea lui Juventus: „Ne ucid cu picătură cu picătură” » Se anunță revoluție la vară!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  23 Mai 2023, 16:16

Cred ca ii dau lacrimile lui Kevin Keegan.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează