INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

Revoltă în Serie A! 11 cluburi, printre care Inter și AC Milan, nu vor să înceapă antrenamentele colective

11 formații din Serie A efuză intrarea în cantonament // Sursă foto: Getty +37   FOTO
11 formații din Serie A efuză intrarea în cantonament // Sursă foto: Getty

Articol de - Publicat vineri, 15 mai 2020 10:00

Inter Milano, Napoli, Milan, Cagliari, Verona, Brescia, Atalanta, Sassuolo, Fiorentina, Sampdoria și Genoa protestează contra protocolului sanitar impus și refuză intrarea în cantonament!

AICI clasamentul din Serie A: bătaie mare la vârf între Juventus, Lazio și Inter!

Cluburile din Serie A s-au pus de acord să reia campionatul pe 13 iunie, dar contestă protocolul impus de Comitetul Tehnico-Științific. Mai mult de jumătate nu încep antrenamentele colective și nici nu au de gând să intre în cantonament cu 14 zile înaintea startului! 

„Normele sunt prea puțin flexibile și nu pot fi puse în practică. Până nu se revizuiește, rămânem la pregătirea individuală", a protestat Inter, acuzând dificultățile logistice cu camerele pentru a-i închide pe jucători în hotel, dubiile privind gestionarea cazurilor pozitive și responsabilitea excesivă pentru medicii echipelor.

11 echipe sunt contra, printre care giganții AC Milan, Inter Milano sau Napoli

Poziția administratorului-delegat al nerazzurrilor, Beppe Marotta, a fost susținută și de Milan, apoi au urmat Napoli, Cagliari, Verona, Brescia, Atalanta, Sassuolo, Fiorentina, Sampdoria și Genoa. Și Liga, într-o videoconferință cu cluburile, a atacat protoculul inadecvat. 

De luni toate echipele ar trebui să reia pregătirile în grup în condițiile rigide ale experților guvernului aprobate de federație. În această dimineață va avea loc o nouă rundă de discuții cu autoritățile pentru a stopa revolta.

„Normelor noului protocol nu pot garanta încheierea stagiunii. Dacă vom avea noi cazuri pozitive, există riscul să trebuiască să oprim iar imediat campionatul, ruinând toate eforturile depuse" - Damiano Tommasi, președintele Asociației Jucătorilor

VIDEO Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

FOTO Cele mai interesante cadre surprinse în timpul pandemiei de COVID-19

+33 FOTO

Citește mai multe știri din Serie A:

Zlatan Ibrahimovic, AMENDAT după ce a ieșit la plimbare cu ultima „bijuterie”: un super Ferrari Monza SP2 de 1,6 milioane de euro!

Ștefan Radu și Lazio încalcă regulile de distanțare: presa a dezvăluit ce s-a întâmplat la ultimul antrenament

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
remarque
remarque  •  15 Mai 2020, 11:57

italienii au mai luat odata in ras pandemia. Acum o fac la nivel de fotbal. Norocul lor e ca vine caldura. Au o sansa. Altfel pe cand incepeau, trebuiau sa revina la carantina. Popor latin.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close