INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  QATAR

Ribery, aşteptat de Xavi în Qatar » Francezul o poate părăsi pe Bayern după 11 ani

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat marti, 09 ianuarie 2018 15:09

Franck Ribery, cel mai vechi jucător rămas în lotul formaţiei Bayern Munchen, este dorit de Xavi Hernandez la Al-Sadd, locul 2 în Qatar, formaţie la care mai evoluează Jugurtha Hamroun, trecut pe la Oţelul Galaţi şi FCSB.

Mijlocaşul francez, în vârstă de 34 de ani, se află la clubul din bavarez încă din 2007, când a fost transferat de la Olympique Marseille pentru 30 de milioane de euro, înţelegerea sa cu Bayern urmând să expire la capătul sezonului actual.

Drept urmare, Xavi, care a făcut pasul la Al-Sadd în 2015, a declarat că îl aşteaptă pe Ribery cu braţele deschise, lăudând traiul din Qatar:

"Ar fi extraordinar pentru toată lumea de aici dacă ar veni, inclusiv pentru Franck Ribery. Calitatea vieţii de aici este fantastică, este o ţară minunată, potrivită pentru viaţa de familie. Fica noastră, Asia, s-a născut în Doha, de exemplu. Este plăcut, toată lumea este fericită.

Bineînţeles, nivelul fotbalistic de aici este diferit faţă de cel din Europa, însă ar fi bine pentru Ribery să vină aici. Mi-ar face plăcere să joc alături de el", a declarat fostul jucător al Barcelonei pentru Bild.

Varianta propusă de fostul căpitan al catalanilor poate prinde contur, în condiţiile în care Ribery a afirmat în trecut că Bayern este ultima echipă din Europa la care va evolua, urmând ca apoi, spre finalul carierei, să facă pasul către o destinaţie exotică, precum MLS, China, Emiratele Arabe Unite sau Qatar.

În prezent, francezul se află chiar în Qatar, acolo unde Bayern susţine un cantonament de 9 zile, înainte de reluarea campionatului în Bundesliga.

14 prezenţe a adunat Ribery în actuala stagiune, reuşind un gol

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează