INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

UPDATE Rizespor s-a despărțit de Marius Șumudică de ziua lui de naștere: „Am Zona Zoster din cauza stresului” » Cine îl va înlocui pe tehnicianul român

Marius Șumudică (50 de ani)
Marius Șumudică (50 de ani)

Articol de - Publicat joi, 04 martie 2021 09:39 / Actualizat joi, 04 martie 2021 11:49

După Gaziantep, Marius Șumudică părăsește al doilea club turc în mai puțin de două luni, chiar în ziua în care împlinește 50 de ani. Fără victorie în șapte meciuri, șefii lui Rizespor îl vor pe Okan Buruk în locul lui Șumudică, care a fost campion cu Istanbul Bașakșehir în sezonul trecut.

UPDATE Rizespor a anunțat despărțirea de Marius Șumudică

Pe rețelele de socializare, Rizespor a anunțat încheierea raporturilor contractuale cu Marius Șumudică: „Dorim să-i mulțumim domnului Șumudică pentru serviicile oferite și să-i urăm succes în carieră”

Știre inițială:

Un început de an terifiant pentru Marius Șumudică. După ce a fost dat afară de Gaziantep, pe 10 ianuarie, urmare a scandalului provocat de el împotriva președintelui clubului, antrenorul care împlinește astăzi 50 de ani se desparte și de a doua echipă în mai puțin de două luni.

4 eșecuri, 3 egaluri, golaveraj 4-9 pentru Marius Șumudică la Rizespor

Prezentat pe 25 ianuarie la Rizespor, aflată atunci pe locul 13 în Süper Lig, acesta nu a rezistat decât 39 de zile. Timp în care nu a câștigat deloc: 

  • Șapte partide disputate;
  • Patru înfrângeri (0-1 cu Fenerbahçe, 1-2 cu Alanya, 0-2 cu Erzurum, 1-2 cu Kayseri); - Trei egaluri (1-1 cu Kasimpașa, 1-1 cu Ankaragücü, 0-0 cu Sivas);
  • Doar patru goluri marcate și nouă primite
  • În șapte etape, nu a reușit niciodată să înscrie mai mult de un gol pe meci, Rize pierzând trei poziții în clasament. E pe 16, la doar două puncte deasupra zonei retrogradării.

Marius Șumudică: „Nici Mourinho nu ar avea succes aici”

Un mandat extrem de scurt, cu multe momente dificile. Pe 12 februarie, după 0-2 cu Erzurum acasă, tehnicianului i s-a făcut rău în vestiar, având nevoie de ajutorul medicului ca să-și revină. Nu a mai apărut la conferința de presă. A vrut să demisioneze, însă a fost întors din drum de ”vestiar”. Apoi, a intrat în conflict cu propriii jucători. Pe 27 februarie, la 0-0 cu Sivas, i-a criticat dur în fața jurnaliștilor: „Nici Mourinho dacă ar veni aici nu ar avea succes. Fotbaliștii noștri nu sunt în stare să facă un dribling. Am jucat 11 la 10 timp de 80 de minute și nu am putut trage un șut pe poartă. Ăsta nu e un joc video, nu am manetă cu care să-i controlez, nu mai depinde de mine. Asta e tot ce pot face”.

Marius Șumudică: „Am Zona Zoster din cauza stresului”

Ieri, în urma celui de-al patrulea eșec, a anunțat că nu mai continuă într-o conferință ce a durat doar patru minute. Încă o dată, s-a plâns de echipă. „Am primit iar un gol la un corner, deși am vorbit cu jucătorii, le-am dat responsabilitate, dar nu s-a schimbat nimic”, a început el, adăugând că „am făcut totul pentru Rize și am Zona Zoster (n.r. erupție cutanată, formată din bășici dureroase, cauzată de virusul varicelo-zosterian) din cauza stresului”. 

A venit ziua când trebuie să am o discuție cu președintele meu. E momentul să mă opresc, pentru ca Rize să ia un tehnician turc, care știe această ligă. Cu un șoc, poate rămâne în prima ligă". A explicat cauza neînțelegerilor dintre el și lot: „E posibil ca eu să nu fiu compatibil cu această echipă. Muncesc la fel ca la Gaziantep și Kayseri. Însă, uneori, mari antrenor, nu doar Șumudică, nu au rezultate”.

Marius Șumudică: „A venit ziua când drumurile noastre se despart”

A spus și care a fost eroarea sa: „În 20 de ani, e prima oară în carieră când iau o formație și nu pot avansa cu ea. Am făcut greșeala să o preiau pe Rize în timpul campionatului”. Finalul a fost ca un adio. „Îi mulțumesc Turciei, le mulțumesc fanilor lui Rize și le cer scuze, îi mulțumesc conducerii clubului, pentru că a avut încredere în mine. Însă a venit ziua când drumurile noastre se despart, pentru că eu nu vreau să mor pe bancă”.

Okan Buruk a mai antrenat la Rizespor

În această dimineață, cotidianul turc Fanatik a susținut că președintele clubului, Hasan Kartal, va anunța în curând ruptura de Șumudică și s-a gândit la numele antrenorului cu care vrea să-l înlocuiască. Este Okan Buruk. El va fi primul căruia i se va face o ofertă. Okan, campion anul trecut cu Bașakșehir, dar liber de contract acum, după ce a fost demis de gruparea din Istanbul, a mai pregătit-o pe Rize în sezonul 2018-2019, când a luat-o din zona retrogradării și a încheiat pe locul 11. Totuși, acesta a refuzat deja propunerea Konyei, afirmând că „vreau să mă odihnesc până la sfârșitul stagiunii și să petrec timp cu familia”.

VIDEO. Geraldo Alves despre Marius Șumudică: „A făcut minuni în Turcia! Cluburile din România nu și-l mai permit!”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Ultrașii lui Dinamo Kiev au schimbat strategia anti-Mircea Lucescu + Gestul făcut de român

Radu Banciu l-a desființat pe Dan Petrescu: „Catastrofal! S-a dus ca un cerșetor la Kayseri, odios!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (15)
kingme
kingme  •  04 Martie 2021, 18:50

Dupa ce batuse pe Fener l-am auzit la Digi Sport cum de abia vorbea de arogant ce era,ii spunea moderatorului ca are oferte cu multe zerouri,la o saptamana dupa plangea in conferinta de presa.Aroganta asta la multi dintre romani ii chiar distractiva.

p.rares
p.rares  •  04 Martie 2021, 17:43

Un ***un individ care nu stie decat sa minta ,sa se vaite.A prostit pana acum pe toata lumea.Educatie si profesionalism zero.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

unurt1
unurt1  •  04 Martie 2021, 14:29

Acum nu mai este ca vulturul pe stanca?

Vezi toate comentariile (15)
Comentează