INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIVERPOOL

Finalul unei ere! Un star al lui Liverpool și-a anunțat plecarea de pe „Anfield”, iar decizia e irevocabilă!

Roberto Firmino va pleca de pe „Anfield Road” / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Roberto Firmino va pleca de pe „Anfield Road” / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 03 martie 2023 15:00 / Actualizat vineri, 03 martie 2023 15:10

Robert Firmino nu va mai continua la Liverpool din vară. E vestea momentului pe „Anfield Road”: unul dintre cei mai vechi jucători ai echipei se pregătește să-și la revedere de la „cormorani”. Mohamed Salah va rămâne, astfel, singurul „supraviețuitor” al tridentului din care a mai făcut parte și Sadio Mane, ajuns între timp la Bayern. 

Firmino și Liverpool au negociat pentru prelungirea contractului scadent în vară, dar nu au ajuns la o înțelegere, a informat jurnalistul Florian Plettenberg de la Sky Sport. Astfel, vedeta braziliană l-a anunțat pe Klopp în cursul zilei de vineri că va părăsi echipa alături de care a câștigat 6 trofee, printre care Premier League și UCL.

Brazilianul de 31 de ani joacă la Liverpool din 2015, când era adus de la Hoffenheim pentru 41 de milioane de euro. Roberto Firmino a fost om de bază în echipa lui Liverpool și a contribuit din plin la cucerirea titlului în Anglia (2020) și la câștigarea Champions League (2019). A înscris, în toate competițiile, 107 goluri în 352 de meciuri în tricoul lui Liverpool.

Liverpool se schimbă din temelii în vară

Liverpool pregătește deja sezonul viitor. Sunt așteptați Bellingham, Matheus Nunes și Koopmeiners, însă și lista plecărilor e consistentă: Oxlade-Chamberlain, Naby Keita, Firmino, Milner și Matip. 

Roberto Firmino e în ultimul an de contract cu „cormoranii”. Inițial, brazilianul și-ar fi dorit să mai rămână un sezon, însă prin aducerea olandezului Gakpo mesajul transmis de club n-a fost încurajator. Potrivit Bild, el ar fi pe lista lui Bayern.

Bobby a anunțat azi că pleacă la vară. Având în vedere că ştirea despre plecarea lui Origi m-a prins într-un metrou şi acolo mi-a umezit ochii, normal că la anunțul plecării lui Bobby îmi dau lacrimile în aeroport. Abia acum putem vorbi de sfârşitul unei epoci. Nu-s pregătită pentru asta şi nici nu cred că vreau să fiu.

- Alexandra Nistoroiu, jurnalist Libertatea & fan Liverpool

VIDEO Imagini de colecție cu Roberto Firmino la Liverpool

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

VIDEO XAVIbus » Barcelona a renunțat la posesie, a parcat autobuzul și a intrat într-o nouă eră pe Bernabeu

Real Madrid n-a avut șut pe poartă în El Clasico, dar Ancelotti a sărit ca ars: „Barcelona n-a făcut nimic, a avut noroc! Rezultat nemeritat!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  04 Martie 2023, 02:28
Postat de offside pe 03 Martie 2023, 16:00

Gakpo? O mare dezamagire sau mai pe romaneste "o teapa".

Gakpo chiar e fotbalist, e normal sa aiba nevoie de "sezonul de adaptare la Premier League", marea majoritate a fotbalistilor au nevoie de asa ceva, vezi cazul lui Thiago Alcantara, ce a aratat el in primul sezon la Pool? Uite-l si pe Nunez, de care radeau multi dar e un super atacant, incet-incet o sa confirme. In calitate de fan Liverpool il iubesc pe Bobby, dar are o varsta si, e dureros pentru fani, dar la orice echipa e nevoie de o intinerire, Gakpo are de partea lui varsta (24 de ani), fotbalistii olandezi sunt ce trebuie. Noul atac arata demential: Gakpo-Nunez-Salah plus Jota si Dias, la mijloc e buba. au nevoie de doi oameni de baza acolo, Bellingham ar fi o lovitura si cred ca mai e nevoie de un inlocuitor in genul lui Fabinho, plus un fundas central, Gvardiol de la Leipzig e cea mai buna varianta, scump dar foarte bun si tanar, a si declarat ca e fan Liverpool :)

brujo
brujo  •  03 Martie 2023, 22:12
Postat de Hugo pe 03 Martie 2023, 16:27

L-au adus pe Gakpo.Nu-si puteau permite o aroganta sa-l tina si pe Firmino mai ales ca anul viitor nu merg in cupele europene.

Anul viitor va juca in CL. :)) Si Gakpo nu e pe acelasi post ... Dar nah, e usor sa comentezi ...

VardyParty
VardyParty  •  03 Martie 2023, 20:00
Postat de brentford pe 03 Martie 2023, 17:51

Anul trecut a intrat pe teren de 12 ori,de 2 ori titular si a marcat 8 goluri.

Habar n'aveam cifrele. Pornind de la ce zici, "Anul trecut a intrat pe teren de 12 ori,de 2 ori titular si a marcat 8 goluri." Titular in DOUA meciuri? Ce pierdere e asta, încât sa crasheze in lacrimi biata jurnalista? A marcat opt goluri, OK. Cate sunt decisive dintre astea opt? Si, mai ales, împotriva cui? Zaporoje? Sheriff? Brentford :)?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează