INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

„Cu bețele alea arătam ca o barză. Mi-era rușine de mine” » Dezvăluiri în premieră din copilăria unei mari vedete de la Barcelona

Robert Lewandowski. Foto: Imago Images
Robert Lewandowski. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 07 aprilie 2023 10:20 / Actualizat vineri, 07 aprilie 2023 11:17

Robert Lewandowski (34 de ani), atacantul de la FC Barcelona, a acceptat să discute cu reporterii revistei Sport Bild despre dramele din adolescență și dezvăluie în premieră că în 2016, soția sa, Anna, a pierdut un copil. 

Polonezul a acordat recent un amplu interviu revistei Sport Bild, unde vorbște deschis despre viața și cariera sa. 

Rememorează inclusiv momentele neplăcute, unele triste, dramatice, prin care a trecut ca adolescent și apoi, în căsnicie, dezvăluie ofertele pe care le-a avut de la Manchester United și de la FC Liverpool, dar și care au fost cei mai buni antrenori cu care a lucrat. Barcelonei, actualul său club, îi acordă de asemenea o atenție deosebită.

Victorie pentru conducerea lui Dinamo! Planul de reorganizare a fost aprobat
DINAMO
Victorie pentru conducerea lui Dinamo! Planul de reorganizare a fost aprobat

Dezvăluiri în premieră din copilăria lui Robert Lewandowski

„În copilărie, îmi era rușine de mine și de corpul meu. Micuțul Lewandowski era slab, întotdeauna cel mai mic de pe teren, iar limbajul trupului era deplorabil. Nu a fost o perioadă ușoară: am avut mari probleme să port pantaloni scurți pentru că picioarele mele erau atât de slabe. Cel mai rău era cu pantalonii trei sferturi: Cu bețișoarele subțiri care ieșeau acolo, jos, arătam ca o barză”, a povestit Robert Lewandowski.

Robert Lewandowski a vorbit despre moartea tatălui

„Aveam 16 ani și încă eram un puști când mi-am pierdut tatăl. A trebuit să merg până la capăt fără el - ca fotbalist și ca persoană. Aceste conversații care există doar între tată și fiu – mi-a dor de ele. Fiecare băiat are nevoie de un bărbat mai în vârstă lângă el în viață, sunt subiecte pe care nu le discuti cu mama ta. 

Mă gândesc adesea la tatăl meu și înainte de jocuri îmi imaginez mereu că are cel mai bun loc pe stadion și mă urmărește”, spune atacantul de la FC Barcelona.

Soția lui Robert Lewandowski, Anna, a suferit un avort spontan în 2016

„S-a întâmplat chiar înaintea campionatului european din Franța, când am ajuns în sferturi cu Polonia. A fost o adevărată dramă în familia noastră. Era primul nostru copil. Perioada de dinainte a fost foarte dificilă. A trebuit să mă concentrez pe fotbal, dar întotdeauna am avut un subiect mult mai important în minte.

Telespectatorii habar n-aveau, se așteptau doar să marchez. Dar bineînțeles că nu puteam uita ce s-a întâmplat cu noi ca familie. Asta a fost o mare provocare pentru mine: cum învăț să fac față situațiilor private nefericite și cum să găsesc comutatorul pentru a da randament pe teren”, a dezvăluit în premieră Robert Lewandowski.

„Cu bețele alea arătam ca o barză. Mi-era rușine de mine” » Dezvăluiri în premieră din copilăria unei mari vedete de la Barcelona
Robert Lewandowski și soția sa, Anna. Foto: Instagram

Jurgen Klopp, al doilea tată pentru Robert Lewandowski

„Jurgen Klopp a învățat poloneză pentru mine. Primele vorbe pe care mi le-a spus: «Mișcă-ți fundul!». A fost prima dată când un antrenor mi-a atras atenția asupra limbajului meu corporal. Apoi, în septembrie 2011, am pierdut un meci de Liga Campionilor la Marseille, 0-3. În timpul nopții am vorbit cu Jurgen. Era foarte târziu, ora 1 dimineața, am vorbit o oră și jumătate. Germana mea nu era suficient de bună ca să înțeleg totul. Dar m-am simțit ca și cum aș sta în fața unei figuri paterne. În acea noapte, Jurgen Klopp a devenit tatăl meu surogat. 

Și așa a apărut relația noastră. În weekend-ul următor s-a produs și declick-ul. Am câștigat 4-0 cu Dortmund împotriva lui FC Augsburg, iar eu am marcat trei goluri. Blocajul din capul meu a dispărut. Mi-am dat deodată seama de potențialul pe care-l  aveam. Am înțeles că trebuie să muncesc din greu la mine, la aspectul meu și la limbajul corpului. Cu Klopp am lucrat inclusiv la expresia feței. A arăta emoție înseamnă slăbiciune”, a declarat Robert Lewandowski.

„Cu bețele alea arătam ca o barză. Mi-era rușine de mine” » Dezvăluiri în premieră din copilăria unei mari vedete de la Barcelona
Jurgen Klopp, al doilea tată pentru Robert Lewandowski. Foto: Imago Images

Robert Lewandowski dezvăluie ofertele pe care le-a avut de la Manchester United și de la FC Liverpool

Jurgen Klopp l-a vrut la Liverpool pe Robert Lewandowski: „În 2017 l-am reîntâlnit pe Klopp la Munchen, venise cu FC Liverpool la Cupa Audi. Cu această ocazie am vorbit. Klopp m-a întrebat: „Vrei să vii la Liverpool?”. Ne-am uitat unul la altul, apoi am râs. Nu știu dacă a vorbit serios. Dar să merg la Liverpool nu a fost niciodată în mintea mea”.

Robert Lewandowski, contactat personal de Sir Alex Ferguson: „Ne pregăteam pentru un amical cu Dortmund, împotriva lui Bochum cred. Am fost înlocuit la pauză. M-am uitat la telefonul mobil cât eram încă în vestiar. Era un SMS cu +44, adică prefixul englezesc. Alex Ferguson încercase să mă sune, apoi mi-a trimis un mesaj spunându-mi că ar vrea să vorbească cu mine.  Am făcut un duș și l-am sunat înapoi. Într-un colț liniștit din vestiar. Engleza mea nu era la fel de bună ca astăzi, el are un accent scoțian puternic. Eram atât de concentrat să înțeleg ce vrea să spună! Alex Ferguson a încercat să fie grijuliu, a vorbit încet. Aveam 22 de ani, a fost un moment special. Dar șefii Borussiei nu m-au lăsat să plec”.

Robert Lewandowski: „A fost o perioadă grozavă cu Hansi Flick”

„Hansi Flick a fost întotdeauna foarte clar, știa exact ce trebuie să facem pentru a câștiga titluri. Am dat mereu 100 la sută. Cât a fost el antrenor la München am avut cel mai bun timp al meu la FC Bayern.

Am câștigat totul, am putut să-mi împlinesc visul de a câștiga Liga Campionilor. Pur și simplu am defilat, indiferent împotriva cui am jucat. A fost o perioadă grozavă”

„Cu bețele alea arătam ca o barză. Mi-era rușine de mine” » Dezvăluiri în premieră din copilăria unei mari vedete de la Barcelona
Robert Lewandowski și Hansi Flick. Foto: Imago Images

Robert Lewandowski, despre rolul său la Barcelona: „Ajut la dezvoltarea echipei”

„Transferul de la Bayern la Barcelona a fost pasul potrivit. Ne simțim foarte confortabil cu familia, avem șanse foarte mari să câștigăm campionatul cu Barça, acesta este targetul nostru. Rolul meu la Barcelona este diferit de cel de la Bayern. 

Aici ajut la dezvoltarea echipei, conduc jucători tineri, trebuie să aduc mai multă mentalitate. Mi-a fost clar că nu voi veni imediat cu goluri, precum la Bayern. A fost o provocare, și pentru mine ca persoană. A trebuit să-mi părăsesc zona de confort”

Robert Lewandowski: „Mai lipsesc câteva piese din puzzle”

„Avem o mulțime de talente în echipă. Este important pentru ei să câștige experiență și să câștige primele titluri. Acest lucru îi va ajuta să crească și să-și dezvolte încrederea de sine. Mai avem nevoie de două sau trei piese în puzzle-ul nostru pentru ca Barcelona să poată funcționa precum o face Bayern de ani de zile. Atunci va fi posibil mai mult și în Europa”.

Citește și:

De Laurentiis, patronul lui Napoli, șochează: „Am refuzat o ofertă de 2,5 miliarde de euro”

„Blat” pe Camp Nou la Barcelona - Real Madrid?! Momentul devenit viral pe social media ar fi fost aranjat de Laporta

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează