INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PLAY-OFF CM 2022 / FINALA

Lewandowski amenință: „Vreau revanșa!” » Polonia n-a mai învins în oficiale Suedia din 1974!

Robert Lewandowski// FOTO: IMAGO / Newspix
Robert Lewandowski// FOTO: IMAGO / Newspix

Articol de - Publicat luni, 28 martie 2022 13:04 / Actualizat luni, 28 martie 2022 14:46

Robert Lewandowski (33 de ani) a marcat o „dublă” în duelul din iunie în grupa de la Euro, dar n-a fost de ajuns (2-3). A fost al șaptelea eșec polonez în ultimele șapte confruntări cu miză.

Polonia a beneficiat de excluderea Rusiei din semifinalele play-off-ului, din cauza invaziei armatei lui Putin în Ucraina, și joia trecută s-a antrenat cu Scoția, la Glasgow (1-1), pentru finală. În plus, are în duelul pentru biletul la CM 2022 din Qatar avantajul terenului propriu, din Chorzow, preluat conform tragerii la sorți de la rușii eliminați de FIFA la „masa verde”. 

Asta în timp ce oaspeții de mâine au avut de tras 120 de minute pentru a trece de Cehia (1-0) pe teren propriu, în cealaltă semifinală a traseului B.

Un jucător cunoscut din La Liga riscă 8 ani de închisoare pentru viol!
SPANIA
Un jucător cunoscut din La Liga riscă 8 ani de închisoare pentru viol!

Polonia, eșec în prelungiri cu Suedia la Euro 2020

Atuul major al echipei lui Czeslaw Michniewicz e însă Robert Lewandowski. Golgheterul lui Bayern și al Europei traversează o formă deosebită și îi amenință pe scandinavi. „Vreau să-mi iau revanșa”, este mesajul transmis de atacantul aflat pe picior de plecare din Bundesliga, prin intermediul interviului acordat cotidianului Aftonbladet. 

Lewandowski face o trimitere la cea mai recentă înfruntare cu Suedia, petrecută în grupa E la Euro 2020, în care a reușit o „dublă” egalând de la 0-2, dar Polonia a pierdut dramatic în prelungiri și s-a clasat ultima.

Serena Williams, reacție virală după ce Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock la Gala Premiilor Oscar: „A trebuit să-mi pun băutura jos”
PREMIILE OSCAR
Serena Williams, reacție virală după ce Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock la Gala Premiilor Oscar: „A trebuit să-mi pun băutura jos”

Polonia n-a mai învins în oficiale Suedia de 48 de ani!

Scandinavii au mers mai departe și se bazează pe elementul moral al statisticii favorabile contra leșilor. De 48 de ani, tocmai de la Mondialul in 1974 nu au mai pierdut (0-1), iar din ultimele șapte întâlniri oficiale le-au câștigat pe toate, golaveraj 15-3! 

Doar în amicalul din august 1991, acasă, au învins cel mai recent polonezii (2-0) și au scos egal în 1997 (2-2). Per total, din 27 de ciocniri, bilanțul succeselor este 15-8 pentru Suedia, de patru ori meciurile terminându-se nedecis.

Salamon și Milik, out pentru duelul cu Suedia!

Partida de verificare cu Scoția a lăsat urme însă în efectivul polonez. Vârful Arkadiusz Milik și mijlocașul Bartosz Salamon s-au accidentat în prima repriză și sunt indisponibili, iar Krzysztof Piatek, autorul golului din penalty, a devenit incert. 

Probleme la genunchi are și Robert Lewandwski, motiv pentru care nici n-a intrat deloc pe teren pe „Hampden Park”, în amicalul cu Scoția. Atacantul a fost menajat, dar va juca, cel mai probabil, contra Suediei.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Marile cluburi fac presiuni la UEFA! Vor două locuri de Ligă asigurate conform coeficientului european!

„Frenkie, Barcelona e OK?” » Întrebarea pusă de Mbappe lui De Jong a aprins imaginația suporterilor catalani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează