INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Mutare bombă în Premier League! Un fost campion al României este noul antrenor de la Brighton

De Zerbi, dreapta, în tricoul lui CFR Cluj, foto: Imago
De Zerbi, dreapta, în tricoul lui CFR Cluj, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 19 septembrie 2022 10:30 / Actualizat luni, 19 septembrie 2022 11:14

Roberto de Zerbi (43 de ani) a semnat un contract pe 4 ani cu Brighton, formație aflată pe locul 4 în Premier League.

Antrenorul italian trebuie să suplinească plecarea lui Graham Potter la Chelsea. Din pricina restricțiilor impuse de funeraliile reginei Elisabeta a II-a, De Zerbi va fi prezentat în următoarea săptămână.

„E haos total la FCSB!” » Dumitru Dragomir n-a menajat pe nimeni: „E o tâmpenie să faci asta! Unii jucători nici nu pot să alerge”
UNIVERSITATEA CRAIOVA - FCSB 2-1
„E haos total la FCSB!” » Dumitru Dragomir n-a menajat pe nimeni: „E o tâmpenie să faci asta! Unii jucători nici nu pot să alerge”

David Weir: „Vrem să-și pună filosofia în aplicare pentru a continua parcursul bun”

Directorul tehnic al celor de la Brighton, David Weir, a ținut să-l asigure pe Roberto de Zerbi la venirea pe banca „pescărușilor”.

„În scurta sa perioadă petrecută pe Șahtior, el s-a bucurat de succese suplimentare, conducând clubul la succes în cupă și deținând fruntea ligii ucrainene înainte de război.

Suntem încântați să-l urăm bun venit pe Roberto și așteptăm cu nerăbdare să-l prezentăm echipei noastre și să-i oferim tot sprijinul de care are nevoie pentru a-și pune în aplicare filosofia de antrenor și pentru a-i ajuta pe jucători să-și continue începutul strălucit de sezon”, a spus David Weir.

CV-ul lui De Zerbi

  • două locuri 8 cu Sassuolo, timp în care a adunat 120 de meciuri din care 43 victorii
  • Supercupa Ucrainei în sezonul 2021 - 2022 cu Șahtior Donețk
  • campion al Serie C cu Foggia Calcio în sezonul 2015/2016
  • În carieră a mai antrenat la Palermo și Benevento, dar cu ultima a retrogradat în Serie B
Mutare bombă în Premier League! Un fost campion al României este noul antrenor de la Brighton
De Zerbi este noul antrenor a lui Brighton

Perioada CFR Cluj

În perioada petrecută la CFR Cluj, Roberto de Zerbi a cucerit două titluri de campion în sezoanele 2009 - 2010 și 2011- 2012. În ultimul meci, disputat în fața celor de la FCSB, din sezonul 2011- 2012, De Zerbi a reușit un eurogol din corner și a sărbătorit titlul în Gruia. În tricoul feroviarilor a strâns 30 de meciuri și a înscris de 8 ori și a oferit alte 6 pase decisive.

Roberto de Zerbi, aflat pe lista lui Barca și Juventus

Antrenorul lui Brighton s-a mai aflat în această vară pe lista celor de la Barca, iar în ultima perioadă a reprezentat o variantă pentru înlocuirea lui Max Allegri de la Juventus.

Fostul director sportiv al catalanilor, Ramon Plannes, a recunoscut că De Zerbi a reprezentat o variantă pentru gruparea Blaugrana.

„Am vorbit cu el în trecut și cred că, în viitor, Barcelona se va gândi din nou la el. Stilul său este potrivit pentru Barcelona, este asemănător cu Guardiola. E ceva ce un antrenor trebuie să aibă pentru a antrena o echipă precum Barcelona”, a declarat Planes într-un interviu.

De Zerbi s-ar fi aflat în urmă cu o săptămână pe lista „bianconerilor”, îăn cazul în care Max Allegri ar fi dorit să plece de la Juventus. În acest moment, conducerea torineză îi oferă credit în continuare lui Allegri, în ciuda înfrângerii de ieri cu Monza, 1-0.

Citește mai multe știri pe internațional:

Ce au făcut stranierii în acest weekend » Maxim a uimit Turcia + Ionuț Radu, vinovat la un gol + S-a „rupt” Chiricheș

Ladislau Boloni pune la îndoială implicarea jucătorilor lui Metz: „Credem sau nu? Sunt îngrijorat”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
ralffy_mr
ralffy_mr  •  19 Septembrie 2022, 18:32

Sunt curios de ce nu ar fi fost considerat Mircea Lucescu pentru un job la Brighton..muult peste acest de Zerbi! :-)

666piturca
666piturca  •  19 Septembrie 2022, 17:47
Postat de maradona79 pe 19 Septembrie 2022, 14:35

Victore, trebuie sa-i lumineze cineva si pe amaratii astia care tin cu fecesebe. Pot intelege deciziile proaste in viata, nu si perseverenta pe o cale gresita.

De ce…? Care-i problema? Unu vrea pe popa, altul pe preoteasa… Iar daca se pun toti pe linia ta, despre ce ai sa mai observezi aici? Pepsi? Craiova lu’____? Sunty si ei baieti de baieti, cu cont la enel, cu benzina in rezervor, cu supărări si copii de crescut, ca mine si ca tine.

Ceferinho
Ceferinho  •  19 Septembrie 2022, 16:49

Mare talent ca jucator, ghinion maxim cu accidentarile, iar acum mare antrenor. Bravo! GSP ar trebui sa-l mai aminteasca si pe Trombetta, care e de ani buni la Juventus ca antrenor tactic, al doilea om din staful clubului ca importanta.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close