INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO 2020

România poate pierde Euro 2020: „Planul cu 12 țări e utopie acum!” » Ce variante are UEFA și când se va lua o decizie

România pare să aibă șanse tot mai mici să organizeze Euro 2020. UEFA va discuta la începutul lunii februarie dacă poate sau nu duce până la capăt planul lui Michel Platini de a organiza turneul în 12 țări.
România pare să aibă șanse tot mai mici să organizeze Euro 2020. UEFA va discuta la începutul lunii februarie dacă poate sau nu duce până la capăt planul lui Michel Platini de a organiza turneul în 12 țări.

Articol de - Publicat duminica, 17 ianuarie 2021 12:49 / Actualizat duminica, 17 ianuarie 2021 12:49

România pare să aibă șanse tot mai mici să organizeze Euro 2020. UEFA va discuta la începutul lunii februarie dacă poate sau nu duce până la capăt planul lui Michel Platini de a organiza turneul în 12 țări. Ar putea hotărî în februarie cum se va derula acest turneu final.

Nici acum, cu șase luni înainte, nu se știe cum se va desfășura acest Euro. Un singur lucru e cert: deja amânat din 2020, turneul final va avea loc între 11 iunie și 11 iulie. UEFA nu acceptă o altă variantă.

Euro 2020. Marca: „A avea o alternativă este o obligație"

Dar planul lui Michel Platini, cu o competiție organizată în 12 orașe din 12 țări, devine tot mai puțin probabil din cauza pandemiei, chiar și cu apariția vaccinului anti-coronavirus. Pentru Marca, "acest scenariu pare acum chiar o utopie". Cotidianul spaniol susține că forul continental adună încă informații și, deocamdată, nu a primit un răspuns clar din partea celor 12 gazde, inclusiv Bucureștiul. "A avea o alternativă este o obligație", scrie jurnalul madrilen, dezvăluind că subiectul se va discuta la Nyon în primele zile din februarie, într-o reuniune a Comitetului Executiv. O decizie s-ar putea lua în martie.

Euro 2020, într-o singură țară sau chiar un singur oraș?

La începutul lui 2021, Dominique Blanc, președintele federației elvețiene, a avertizat într-un interviu pentru 24 Heures: "Să nu visăm! În cel mai bun caz, am putea reveni la viața normală în a doua jumătate a anului". Și a expus două variante: "O opțiune ar fi organizarea Euro într-o singură țară, Rusia sau Germania. A doua ar fi alegerea unei metropole cu suficiente stadioane pentru a găzdui meciurile din șase grupe. De exemplu, Londra".

UEFA ar fi cerut și un proiect pentru Euro 2020 restrâns

UEFA a negat oficial ce a spus Blanc, susținând că așteaptă planurile celor 12 orașe pentru patru scenarii: stadioane pline, 50 la sută din capacitate, 20-20 la sută sau derularea competiției cu ușile închise. În culise însă, președintele Aleksander Čeferin ar fi cerut și un proiect pentru un Euro restrâns, în mai puține țări, poate chiar una singură, pentru un caz extrem, în care pandemia nu s-ar diminua până în vară. 

12 oraședin 12 țări ar trebui să organizeze Euro în acest an: Amsterdam, Baku, Bilbao, București, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, München, Roma, Sankt Petersburg

Ionuț Stroe, despre Euro 2020: „Ne-am oferit să găzduim meciuri suplimentare la București”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Imaginile începutului de an » Câte echipe vezi pe teren?

Cum a afectat pandemia de coronavirus piata transferurilor: sumele astronomice din trecut, doar o amintire

Playtech: Imagini bombă cu Dana Budeanu de când a apărut prima oară la TV! Sigur nu o recunoşti! Cum arăta vedeta?


Comentarii (17)
ali.bec
ali.bec  •  17 Ianuarie 2021, 16:20
Postat de ares123 pe 17 Ianuarie 2021, 13:22

Esti primul postac tembel care aduce vorba de FCSB, chiar daca articolul nu are nimic in comun cu asta...felicitari.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

prapadlafcsb1
prapadlafcsb1  •  17 Ianuarie 2021, 15:15

România nu merita sa organizeze euro 2020 nu cum spuneau unii 2021...

robby73
robby73  •  17 Ianuarie 2021, 14:34

Londra ar fi ideal, dacă vorbim de un oraș, dacă vorbim de o regiune, cred că Nordrhein-Westfalen(Köln, Düsseldorf, Dortmund, Schalke, Leverkusen, Mönchengladbach Bochum, Duisburg etc.) în Germania ar fi cel mai indicat.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează
Close