INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO

România vrea să organizeze un Campionat European! Planul anunțat de ministrul Sportului

Noul Stadion Steaua (foto) ar urma să găzduiască partide de la Euro 2028 +13   FOTO
Noul Stadion Steaua (foto) ar urma să găzduiască partide de la Euro 2028

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 aprilie 2020 07:18

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a dezvăluit că România poate fi una dintre țările organizatoare ale Campionatului European din 2028.

Politicianul liberal afirmă că există posibilitatea ca țara noastră să colaboreze în acest sens cu Grecia, Bulgaria sau Serbia. Discuțiile au fost momentan oprite, din cauza pandemiei de coronavirus.

România poate organiza Campionatul European din 2028

Avem discuţii cu parteneri din Europa de Est, iar Grecia îmi este cea mai dragă mie, pentru organizarea unui viitor Campionat European de fotbal, poate chiar 2028. Şi poate luăm şi Bulgaria şi Serbia alături de noi. Vrem să punem în valoare această infrastructură pe care o vom avea. 

Craiova este unul dintre oraşele trecute pe listă pentru acest Euro 2028, cu Ion Oblemenco, Clujul, cu Cluj Arena şi Bucureştiul, cu Arena Naţională şi noul stadion Ghencea, care va fi o bijuterie. Sunt discuţii formale, următoarea întâlnire voiam să o organizez eu, în Bucureşti sau la Cluj, dar criza coronavirusului ne-a dat planurile peste cap.

Lansasem invitaţii oficiale către toţi miniştrii acestor state şi şefii de Federaţii de Fotbal. Vrem un dosar comun de candidatură cu Grecia, am şi discutat cu ministrul grec despre acest lucru, la Lausanne, şi sunt foarte deschişi. Ne-ar trebui 10 stadioane şi infrastructură de transport şi împreună putem să rezolvăm aceste criterii, poate numai noi şi grecii. Deocamdată am suspendat orice fel de discuţie, din cauza acestei pandemii, dar avem timp”, a declarat Stroe la Oltenia TV.

Euro 2020 a devenit Euro 2021

Euro 2020, care era programat inițial în această vară, a fost amânat cu un an. Decizia a fost luată pe 17 martie, în cadrul videoconferinței extraordinare UEFA. Campionatul European Euro se va desfășura în perioada 11 iunie - 11 iulie 2021. 

4 meciuriva organiza Arena Națională la Europeanul din vara viitoare, 3 din grupe și unul din „optimi”

Cum arată acum Stadionul Ghencea:

+9 FOTO

VIDEO Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Unde îl vede Ioan Becali pe Ianis Hagi: „Ar putea crește frumos acolo. Îmi place mult mersul lui, ca de gazelă”

Iasmin Latovlevici și Gheorghe Grozav, dați afară de la Kisvarda » Decizia celor doi care a înfuriat clubul maghiar

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
blatistudinovidiu
blatistudinovidiu  •  03 Aprilie 2020, 17:58
Postat de Fasola Catalin pe 03 Aprilie 2020, 11:38

România are nevoie de fabrici,uzine,ferme,sere,spitale,scoli să vină toți ROMÂNI în ROMÂNIA să supraviețuiască..România nu are nevoie de stadioane,biserici sau ce mizerii vreti voi să faceți pentru buzunarele voastre !

Pai bai fasole au venit ma rommanii... conviețuire plăcută..,

117857126132630
Tudor Dulca  •  03 Aprilie 2020, 12:53

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10211040929365067
Fasola Catalin  •  03 Aprilie 2020, 11:38

România are nevoie de fabrici,uzine,ferme,sere,spitale,scoli să vină toți ROMÂNI în ROMÂNIA să supraviețuiască..România nu are nevoie de stadioane,biserici sau ce mizerii vreti voi să faceți pentru buzunarele voastre !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează