INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Ronald Koeman era dat afară de la Barcelona » Cine l-a salvat în ultimul moment

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 06 octombrie 2021 11:52 / Actualizat miercuri, 06 octombrie 2021 13:21

Ronald Koeman, 58 de ani, antrenorul Barcelonei se aștepta să fie demis după eșecul de la Lisabona din Ligă, 0-3 cu Benfica, dar directorul sportiv Jordy Cruyf l-a convins pe președinte să-i mai dea o ultimă șansă.

Meciul cu Atletico trebuia să fie ultimul al lui Ronald Koeman pe banca Barcelonei. Presa spaniolă alcătuise deja o listă cu posibilii succesori ai antrenorului olandez, care urma să își facă bagajele în pauza pentru meciurile echipelor naționale. 

Soarta îi fusese, practic, pecetluită după al doilea eșec din tot atâtea partide în acest sezon din grupele Ligii, 0-3 cu Benfica, în deplasare. Așteptatul K.O. și cu campioana Spaniei (0-2) suferit duminică nu mai conta, Joan Laporta era convins că e cazul să-l dea afară pe tehnician.

Ronald Koeman: „Am ochi și urechi"

Surse apropiate clubului catalan, respectiv TV3, susțin că jurnaliștii erau la curent cu această decizie, pe care au aflat-o chiar de la președinte în cursul prezentării „Aldo Rovira Trophy Award", decernat joia trecută lui Pedri pentru cel mai bun jucător al sezonului 2020-'21. 

Și Koeman știa ceea ce i se pregătea în culise, dovadă declarația sa de la conferința de presă dinaintea vizitei la Madrid, care suna ca un preludiu al despărțirii: „Am ochi și urechi. M-am săturat să mă apăr singur!". Dar a intervenit ceva și situația s-a sucit la 180 de grade.

„Susținere de fațadă"

Mai precis cineva, Jordi Cruyff, care a stat lângă suspendatul Koeman în tribuna de pe „Wanda Metropolitano" la meciul cu Atletico. La sfaturile directorului sportiv, Laporta s-a lăsat convins să-i mai dea o ultimă șansă și a purtat două conversații cu Ronald pe tema viitorului, convenind să continue împreună. 

„Cruyff i-a recomandat să discute cu Koeman și i-a spus că situația se va îndrepta odată cu recuperarea lui Kun Agüero și Ousmane Dembélé și când Ansu Fati va reveni în formă", anunță TV3. 

Laporta a schimbat macazul, numai că susținerea ar fi doar de fațadă pentru antrenorul al cărui contract expiră la finele acestui sezon.

12milioane de euro ar trebui să-i plătească Barcelona lui Koeman dacă îl dă afară, conform clauzei de reziliere a contractului scadent în vara lui 2022

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Gary Lineker, vrăjit: „Maradona și Messi sunt din alt sport. Restul muritorilor nici nu-și pot imagina ce fac ei” » Ce spune despre Ronaldo

Lewandowski, sceptic înaintea Balonului de Aur: „Sper ca politica să nu influențeze decizia”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
21lva
21lva  •  06 Octombrie 2021, 16:44

Clauza de reziliere l-a salvat

Vezi toate comentariile (1)
Comentează