INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMII

Ronaldo, atac la Messi: „Premiile își pierd din credibilitate. Sunt fapte, cifre”

Cristiano Ronaldo, vedeta galei Globe Soccer Awards // Foto: Imago
Cristiano Ronaldo, vedeta galei Globe Soccer Awards // Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 21 ianuarie 2024 17:15 / Actualizat duminica, 21 ianuarie 2024 18:14

Cristiano Ronaldo a comentat pentru cotidianul portughez Record desemnarea lui Lionel Messi drept „Fotbalistului Anului” în ancheta FIFA.

Leo Messi a fost declarat „The Best” la „Globe Soccer Awards“, ancheta realizată anual de FIFA. Alegerea sa, în detrimentul lui Erling Haaland, a stârnit numeroase comentarii în lumea fotbalului și pe bună dreptate.

Nelu Varga, anunț de ultim moment: „Adrian Mutu va fi noul antrenor al echipei”
CFR CLUJ
Nelu Varga, anunț de ultim moment: „Adrian Mutu va fi noul antrenor al echipei”

În 2023, anul luat în calcul, Leo n-a câștigat decât un trofeu semnificativ, titlul în Franța, cu PSG, în vreme ce atacantul norvegian a făcut tripla campionat - Cupa Angliei - Liga Campionilor, cu Manchester City. Și a marcat nu mai puțin de 44 de goluri, în timp ce Messi a reușit doar 20.

Ronaldo, atac la Messi: „Sunt fapte, sunt cifre. Și cifrele nu trișează”

Întrebat despre desemnarea lui Messi, marele său rival, Cristiano Ronaldo, n-a ezitat să-l atace, indirect. „M-am obișnuit și știu cum funcționează aceste organizații. Sincer să fiu, nu m-am uitat la ceremonia de decernare a premiilor The Best. 

Cred că aceste premii își pierd credibilitatea într-un anumit fel. Trebuie să analizezi tot sezonul. Nu vreau să spun că Messi nu merită. Sau Haaland ori Mbappé. Doar că nu mai cred în aceste premii. Sunt fapte, sunt cifre. Și cifrele nu trișează”, a declarat CR 7, într-un interviu acordat cotidianului portughez Record.

Haaland a pierdut milioane de euro în urma eșecului suferit

Messi și Haaland au fost la egalitate în top, cu 48 de puncte fiecare, iar Mbappe pe locul 3, cu 35 de puncte. În acest caz, departajarea s-a făcut la numărul cel mai mare de câte 5 puncte acordate de căpitanii echipelor naționale, unde Messi a avut 107 voturi, iar Haaland 64.

Potrivit revistei germane Sport Bild, Haaland a pierdut bani mulți ca urmare a eșecului suferit. Nemții au dezvăluit că în contractele cu sponsorul Nike și cu Manchester City, Haaland avea trecute bonusuri de câte un milion de euro ce i-ar fi intrat imediat în cont dacă era desemnat jucătorul anului în gala FIFA.

Ce trofeu a câștigat Cristiano Ronaldo

În ceea ce-l privește, Cristiano Ronaldo însuși a fost desemnat vineri cel mai bun jucător din Orientul Mijlociu la Globe Soccer Awards din Dubai. 

Ronaldo joacă pentru Al-Nassr, în Arabia Saudită, din ianuarie anul trecut, și a marcat 20 de goluri în 18 meciuri de campionat în acest sezon.

VIDEO Imagini cu Cristiano Ronaldo trăgând tare în sala de forță

Mai puteți citi:

Scandal cu Șumudică! Boicotat de presă » Ziariștii turci susțin că a făcut gesturi obscene și că a insultat fanii adverși! » Altă acuzație: „Nu poți să lovești jucătorii!”

Când pleacă Horațiu Moldovan să semneze cu Atletico Madrid

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Cotiso
Cotiso  •  21 Ianuarie 2024, 19:58

Imi place foarte mult ce a facut in trecut talentatul de Messi, dar consider sincer ca in doua-trei randuri a fost capul listei din motivul placerii estetice a jocului sau, nu din cauza rezultatelor care nu-l avantajau. Este adevarat ca Halland pare marele perdant in anul care a trecut, ca si Lewandowski anterior, dar mi-ar fi placut sa se fi exprimat Ronaldo nu din postura de "no name" (glumesc) de la o echipa de seici, sa fi jucat macar in Portugalia lui natala si in cupele europene. Asa, din vacanta prelungita, poti sa-ti dai cu parerea foarte usor. Cu stima

Str82HeIL
Str82HeIL  •  21 Ianuarie 2024, 19:27

Zise Cristinica de pe o cămilă undeva prin deșert

Vezi toate comentariile (2)
Comentează