INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

„Nu am intrat niciodată în vestiar şi nu m-am băgat peste antrenor”. Ronaldo şi viaţa de preşedinte la Valladolid

Ronaldo - președinte Valladolid
Ronaldo - președinte Valladolid

Articol de - Publicat joi, 30 mai 2019 12:34

Ronaldo, fostul mare atacant brazilian, spune că modelul său de preşedinte e Florentino Pérez şi că n-a fost atras să devină antrenor. „Era o rutină mai rea decât ca jucător. Visul meu era să cumpăr un club”.

Ronaldo a reuşit să rămână în Primera Division, după primul sezon zbuciumat ca proprietar la Valladolid. Fostul campion mondial din 2002 a dezvăluit în interviul publicat de Marca despre noua sa carieră şi de ce a ales să fie preşedinte:

„Nu am fost niciodată tentat să mă fac antrenor, era o rutină mai neplăcută decât ca jucător. M-am simţit mai pregătit să lucrez ca manager, în marketing ori să cumpăr o echipă. Am căutat doi ani un club în Europa, apoi am prospectat America. La Valladolid, am găsit un proiect interesant într-un oraş mare. M-am ghidat ca modele după Massimo Moratti, Florentino Pérez şi Andrés Sánchez de la Corinthians. Dar de la primul am învâţat cel mai multe, am o enormă dragoste faţă de Real şi de Madrid”.

„Poţi fi preşedinte bun şi fără să te pricepi la fotbal”

Marele atacant brazilian, ajuns la 42 de ani, recunoaşte că nu este un patron ce dictează tot la echipă:

„E ispititor să-i dai sfaturi antrenorului, dar am fost fotbalist şi mi-e foarte uşor să mă abţin. Nu i-am sugerat nimic lui Sergio González. Nu am intrat şi nu voi intra în vestiar. Am făcut excepţia în ziua în care ne-am salvat de la retrogradare. Nu-mi voi permite niciodată să mă bag peste antrenor. Poţi fi un preşedinte bun şi fără să te pricepi la fotbal dacă ştii să manageriezi situaţia. Cu opt etape înaintea finalului intrasem într-o dinamică negativă de rezultare şi jucătorii cereau disperaţi banii de prime. Le-am zis că-i primesc dacă îndeplinesc obiectivul”.

„Am văzut mulţi fotbalişti înnebuniţi să-şi cumpere maşini şi case scumpe, iar la 2 ani după ce s-au retras erau în pragul falimentului. M-am ocupat de consilierea unora pentru a face investiţii sigure de viitor”

„Este greu, dar nu imposibil să te baţi cu granzii din Primera. Dumnezeul fotbalului ne-a ajutat, noi având un buget de trei ori mai mic ca al Gironei. Nu vreau să depindem de banii din drepturile de televiziune”

„Îmi place Mbappé, are viteză şi tehnică foarte bune, deja de trei ani se vorbeşte despre el. Are mult talent şi seamănă mult cu perioada mea de început. Nu ştiu şi dacă aş fi valorat acum atâţia bani”

„Liverpool a arătat ca un camion care a trecut peste Barcelona, niciodată n-am văzut o echipă jucând cu o atât de mare intensitate. Ediţia asta de Ligă a fost brutală, o nebunie, cu un nivel de joc absolut incredibil” Ronaldo, fost atacant brazilian

98 de selecţii are Ronaldo în naţionala Braziliei, pentru care a înscris de 62 de ori, câştigând CM în 2002

30 de milioane de euro a investit Ronaldo pentru a lua 51% din acţiunile lui Valladolid în septembrie trecut

VEZI ȘI:

CHELSEA - ARSENAL 4-1 // Petr Cech, retragere cu ochii în lacrimi » Discursul de final al portarului de la Arsenal

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează