INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA AFRICII

VIDEO Fabulos: a repetat după 38 de ani performanța lui Duckadam! » A intuit și direcția penaltyurilor la fel ca Helmut

Helmut Duckadam, apărând penaltyul lui Pedraza la Steaua - Barcelona 2-0 la 11 metri Foto: Imago
Helmut Duckadam, apărând penaltyul lui Pedraza la Steaua - Barcelona 2-0 la 11 metri Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 04 februarie 2024 11:40 / Actualizat miercuri, 28 februarie 2024 23:45

Ronwen Williams, 32 de ani, căpitanul Africii de Sud, a salvat patru penaltyuri sâmbătă seară, oferind naționalei „Bafana Bafana” prima semifinală la Cupa Africii din 2000 (0-0, 2-1 la loviturile de departajare în „sfertul” cu Capul Verde). Diferența față de Duckadam: Helmut a apărat patru din patru, Williams patru din cinci. Sud-africanii vor înfrunta Nigeria pe 7 februarie.

Ronwen Williams, 32 de ani, portarul lui Mamelodi Sundowns, numit căpitanul Africii de Sud în august 2021, când begianul Hugo Broos (71 de ani) a debutat ca selecționer al naționalei, e cel care a condus „Bafana Bafana" spre semifinalele Cupei Africii.

Helmut Duckadam, imbatabil în fața lui Alexanko, Pedraza, Pichi și Marcos. Acum, Ronwen Williams

În ultimele patru meciuri la CAN, goalkeeperul nu a luat niciun gol. Iar în „sfertul" contra Capului Verde (0-0, 2-1 la 11 metri) a devenit eroul țării sale, reușind o performanță similară cu cea a lui Helmut Duckadam. Patru penaltyuri apărate la loviturile de departajare. Diferența: Duckadam a respins patru din patru, Williams patru din cinci!

Scandal șocant în Anglia: antrenorul acuzat că a traumatizat o jucătoare până la sinucidere, dat afară după ce ar fi avut o relație cu o minoră din echipă: „Un prădător!”
ANGLIA
Scandal șocant în Anglia: antrenorul acuzat că a traumatizat o jucătoare până la sinucidere, dat afară după ce ar fi avut o relație cu o minoră din echipă: „Un prădător!”

Pe 7 mai 1986, la Sevilla, Duckadam a blocat șuturile lui Alexanko, Pedraza, Pichi Alonso și Marcos. Și Steaua a cucerit Cupa Campionilor, după 0-0, 2-0 la penaltyuri cu Barcelona.

Ronwen Williams, primele trei în dreapta, ultimul penalty în stânga. La fel ca Duckadam

Pe 3 februarie 2024, după 38 de ani, Williams nu i-a lăsat să înscrie pe Bebe (Rayo Vallecano, ex-Manchester United), Semedo (Omonia Nicosia, ex-Poli Iași), Duarte (Groningen), a fost învins de Teixeira, deși a ghicit colțul, dar a respins mingea lui Andrade (Qarabag).

Duckadam a intuit că primii trei vor executa în dreapta sa, iar Marcos, ultimul, în stânga. Identic, Williams a apărat primele trei șuturi în dreapta lui, iar la ultimele două s-a dus în stânga, inclusiv la cel al lui Andrade, decisiv. Tot trei parade consecutive în dreapta și ultima în stânga.

Când ai un portar care apără patru penaltyuri, acesta nu e noroc, ci foarte multă muncă dură. Nu mulți credeau în această echipă, dar noi credeam, jucătorii credeau în ei 
- Hugo Broos, selecționerul Africii de Sud

Ronwen Williams: „Telefonul meu e plin de videoclipuri cu penaltyuri”

Ronwen, născut la Gqeberha (numit înainte Port Elizabeth), a fost primul goalkeeper cu patru penaltyuri blocate la Cupa Africii. Automat, declarat omul meciului.

„Primesc acest premiu pentru întreaga echipă, pentru antrenori, pentru analiștii care au făcut atâtea videoclipuri pentru a le putea studia. E meritul analiștilor, al antrenorului de portari. Telefonul meu e plin de videoclipuri cu penaltyuri. Mi-au făcut misiunea mai ușoară, știam unde trag adversarii", a declarat Williams.

Fabulos: a repetat după 38 de ani performanța lui Duckadam! » A intuit și direcția penaltyurilor la fel ca Helmut
Ronwen Williams, încă un penalty apărat în „sfertul” Cupei Africii Foto: Imago

„E cea mai frumoasă zi a carierei mele. Dacă nu cucerim trofeul, nu cred că ar putea exista ceva deasupra acestei performanțe".

37de selecții are Ronwen Williams la naționala Africii de Sud. A debutat în 2014

Ronwen Williams, în fața Nigeriei lui Victor Osimhen

Africa de Sud s-a calificat pentru prima oară după 24 de ani în semifinalele CAN. Ca atunci, va înfrunta Nigeria. În 2000, „Bafana Bafana" a pierdut semifinala, 0-2, și a încheiat competiția pe locul 3.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Verdictul specialistului în cele două faze în care fost implicat Radu Drăgușin: „Acolo intră urât”
EVERTON - TOTTENHAM 2-2
Verdictul specialistului în cele două faze în care fost implicat Radu Drăgușin: „Acolo intră urât”
Șumudică, alt scandal în Turcia: „Nu-i prea înțeleg. Nu știu ce ar trebui să fac”
TURCIA
Șumudică, alt scandal în Turcia: „Nu-i prea înțeleg. Nu știu ce ar trebui să fac”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează