INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RUSIA

Rusia își decide viitorul în fotbal! Votează pentru planul istoric prin care poate fenta sancțiunile: traseu mai ușor spre Mondiale + șanse mari la câștigarea Ligii!

Putin și Infantino, în timpul Campionatului Mondial din 2018 / FOTO: Imago
Putin și Infantino, în timpul Campionatului Mondial din 2018 / FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 29 decembrie 2022 18:24 / Actualizat joi, 29 decembrie 2022 20:10

Rusia caută o cale prin care să scape de sancțiunile impuse de UEFA, după ce armata lui Vladimir Putin a invadat Ucraina, războiul durând de mai bine de zece luni. 

Comitetul Executiv al Federației de la Moscova a luat în discuție propunerea de a se muta din UEFA în Confederația Asiatică (AFC), pentru următoarele preliminarii de Mondial. O decizie finală cu privire la mutarea în AFC va fi luată vineri! 

Dinamo Kiev e în doliu! Omul care a lucrat cu Mircea Lucescu a fost ucis în războiul din Ucraina: „Glorie eternă acestui erou”
TRAGEDIE
Dinamo Kiev e în doliu! Omul care a lucrat cu Mircea Lucescu a fost ucis în războiul din Ucraina: „Glorie eternă acestui erou”

Rusia votează pentru mutarea în Asia!

Data limită până la care ar trebui să fie ratificată hotărârea este 31 decembrie 2022, după ce la adunarea din 23 decembrie a fost amânată aprobarea schimbării. 

Abia după aceea va lua în discuție și forul asiatic dacă acceptă Rusia în competițiile sale, existând precedentul Australiei, ce a migrat din zona Oceania. Numai că nu pe motive politice.

Potrivit presei de la Moscova, FIFA nu ar avea nimic împotriva mutării și le-ar permite rușilor să se înscrie în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2026, unul găzduit de Statele Unite ale Americii, Canada și Mexic. 

Noul format al turneului final mondial oferă 8 locuri directe și unul la barajul intercontinental pentru naționalele din Asia.

3 meciuri amicalea disputat Rusia în anul 2022, din cauza sancțiunilor impuse de FIFA și UEFA: 2-1 cu Kârgâzstan, 0-0 cu Tadjikistan și 0-0 cu Uzbekistan

Renunță și la Liga Campionilor

Trecerea în Asia nu ar fi doar pentru echipa națională, ci și pentru cluburi, care vor migra și ele către AFC, unde vor avea șanse foarte mari la câștigarea Ligii Campionilor. Din cauza distanțelor foarte mari, cea mai importantă competiție inter-cluburi din Asia e împărțită în Est și Vest, iar echipe din cele două regiuni se pot întâlni doar în finală. 

Mutarea în zona asiatică ar însemna pentru Rusia că echipele de club nu vor mai putea participa în competițiile UEFA. Zenit, Spartak sau Lokomotiv ar urma să evolueze, cel mai probabil, în zona de Vest a Ligii Campionilor Asiei, unde ar întâlni echipe din Arabia Saudită, Iran, Qatar sau India, evitând formațiile importante din Coreea de Sud, Japonia și China, care evoluează în Est. Competiția va începe în luna august a anului viitor.

11 prezențela Campionatele Mondiale are Rusia (inclusiv URSS). De la ediția din acest an a fost exclusă din cauza războiului declanșat de Putin în Ucraina

VIDEO. Greutățile prin care a trecut Mircea Lucescu în ultimele luni: „Am trăit doar în autobuz. Trebuia să schimbăm locul odată la trei zile!”

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Ancelotti, declarații tari înainte de ultimul meci al anului: „Messi, cel mai bun din istorie? Nu o să auziți niciodată asta din gura mea!”

Erling Haaland, dezlănțuit după o nouă „dublă”: „Mi-a dat o stare de neliniște și m-a făcut mai înfometat ca niciodată”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
danut.petnaise
danut.petnaise  •  30 Decembrie 2022, 18:33

Păi și FIFA îi lasă? Niște aberații.

freddy
freddy  •  30 Decembrie 2022, 13:54
Postat de cpt.ahab pe 30 Decembrie 2022, 07:12

Ușor-ușor, Europa va deveni cel mai detestabil loc de pe planetă...

Plină de prosti, deja e...

parpalache
parpalache  •  30 Decembrie 2022, 08:22

E o prostie!Nu scapa de mâna lunga a americanilor nici daca s-ar muta in Cosmos!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează