INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

S-a aflat salariul lui Thomas Tuchel la Bayern. Câștigă mai puțin decât la Chelsea

Thomas Tuchel a semnat până-n 2025 cu Bayern, foto: Imago
Thomas Tuchel a semnat până-n 2025 cu Bayern, foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 26 martie 2023 14:19 / Actualizat duminica, 26 martie 2023 14:21

Thomas Tuchel a semnat până-n 2025 cu Bayern și va primi un salariu de 10-12 milioane de euro pe an. La Chelsea, de unde a fost demis în septembrie 2022, tehnicianul german câștiga 15 milioane de euro pe an.

Thomas Tuchel abia ce a fost instalat la Bayern, unde l-a înlocuit pe Julian Nagelsmann, și detaliul cel mai important al contractului său, salariul, a și ieșit la lumină. Potrivit tabloidului Bild, acordul până-n 2025, încheiat vineri, îi garantează tehnicianului german între 10 și 12 milioane de euro pe an.

Ion Țiriac s-a enervat la conferință » A urlat la un angajat: „Ne scuzați, data viitoare o să cumpărăm!”
GEST
Ion Țiriac s-a enervat la conferință » A urlat la un angajat: „Ne scuzați, data viitoare o să cumpărăm!”

Thomas Tuchel, mai bine plătit decât Nagelsmann la Bayern Munchen

Un salariu mai mic decât cel pe care Tuchel l-a încasat la Chelsea până-n septembrie 2022, când a fost demis și înlocuit cu Graham Potter. Conform aceluiași Bild, Tuchel lua la Londra 15 milioane de euro pe sezon.

Noul antrenor al campioanei Germaniei câștigă în schimb mai mult decât predecesorul său, Julian Nagelsmann, care era plătit cu 8-9 milioane de euro pe an.

Între timp au apărut și declarații tranșante ale jucătorilor despre schimbarea antrenorului. Leon Goretzka susține că a avut ”o relație excelentă cu Nagelsmann. N-aș putea spune, totuși, dacă a pierdut vestiarul. Nu știu dacă alți coechipieri au avut ceva împotriva lui”.

Mijlocașul Joshua Kimmich, la rându-i, a comentat: ”Atunci când antrenorul e dat afară înseamnă că a fost și vina jucătorilor. Dacă ne-am fi făcut jocul și ne-am fi câștigat meciurile nu s-ar fi pus problema. În business-ul acesta nu e loc pentru dragoste”.

Managerul Hasan Salihamidzici a explicat astăzi și cum s-a ajuns la decizia schimbării peste noapte a băncii tehnice. „După eșecul de la Leverkusen am făcut o analiză și am constatat că, în ciuda succeselor din Ligă, curba performanței sportive merge în jos. În special din ianuarie încoace. Perioadă în care am câștigat doar trei jocuri în Bundesliga, la Stuttgart și la Wolfsburg cu destul noroc.

Așa că marți l-am sunat pe Thomas Tuchel, am avut o conversație de cinci ore. A fost imediat convins că va putea conduce echipa cu succes de acum înainte. L-am contactat apoi pe președintele Herbert Hainer și am vorbit cu el despre asta și l-am informat că demarăm negocieri cu Thomas. Iar când am ajuns la un acord l-am înștiințat și pe Nagelsmann”.

Citește și alte știri despre Bayern Munchen: 

Thomas Tuchel, prima conferință la Bayern: „Nu există o provocare mai mare decât să-mi încep mandatul contra Borussiei Dortmund

Bayern a anunțat oficial noul antrenor » Șeful Oliver Kahn nu l-a menajat pe Nagelsmann: „Asta s-a întâmplat după Campionatul Mondial”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează