INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  STATISTICĂ

S-a făcut clasamentul eficienţei în Europa » Bayern peste Barcelona

Prin golul cu Inter, bavarezul Mario Gomez are o medie de 0,89 reuşite pe meci
Foto:  Reuters
Prin golul cu Inter, bavarezul Mario Gomez are o medie de 0,89 reuşite pe meci Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 februarie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 25 februarie 2011 11:43

Echipa bavareză e singura care fructifică peste un sfert din ocaziile create

Trei şuturi pe poartă, un gol. Acestea sînt datele seci ale duelului cîştigat de Bayern pe terenul Interului, în turul "optimilor" Ligii. Evidentă, "productivitatea" bavarezilor nu-i întîmplătoare, ci o consecinţă: echipa lui Van Gaal are cel mai bun raport din Europa între golurile date şi ocaziile create. Alcătuit pe baza meciurilor din toate întrecerile, procentul este extraordinar: 25,64 la sută din oportunităţi sînt fructificate.

Nu există, indică "The Guardian", o altă formaţie care să atingă pragul de un sfert la sută. Nici măcar Barcelona. Deşi, de pildă, a înscris nu mai puţin de 73 de goluri în La Liga (Bayern are 49 în Bundesliga) şi îşi construieşte grămezi de alte situaţii, liderul spaniol e dezavantajat de multele ratări.

Cazul se repetă la marcatori. Lider la eficienţă este tot Bayern, prin Gomez, care transformă în gol 38,1 din ocaziile avute. În schimb, Messi beneficiază de 1,11 reuşite pe partidă, însă rata rentabilităţii se ridică la doar 27,2 la sută. Primul dintre catalani e Pedro.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
kostifcb
kostifcb  •  25 Februarie 2011, 16:53

Absent tu esti orb nu vezi ca e mult sub bayern ....sunt 5 locuri de diferenta :))))))))

miealex
miealex  •  25 Februarie 2011, 11:32

@absent: multumim pentru atentionare ;)

absent
absent  •  25 Februarie 2011, 10:31

Manchester United e la egalitate cu Bayern sau cum?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează