INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIORENTINA

S-a întors Cesare Prandelli, antrenorul care l-a făcut mare pe Mutu la Fiorentina

Cesare Prandelli. foto: Guliver/Getty Images
Cesare Prandelli. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 10 noiembrie 2020 11:24 / Actualizat marti, 10 noiembrie 2020 14:01

Cesare Prandelli, cu care Adrian Mutu reușea 66 de goluri în 93 de partide în patru sezoane în Serie A, l-a înlocuit pe Iachini la Fiorentina. Fostul selecționer italian i-ar putea însă ceda locul la vară lui Maurizio Sarri. 

„Este un antrenor mare. O persoană cu care am fost mereu de acord. M-a făcut să joc și mi-a dat libertate. A transformat mulți fotbaliști și a reușit să-i resusciteze pe alții, aducându-i la nivel înalt. Aici e vorba și despre mine”, mărturisea Adi Mutu în 2017 despre tehnicianul preferat.

Cu Cesare Prandelli la Fiorentina între 2006 și 2010, fostul atacant, supranumit "Il Fenomeno", marca 66 de goluri în 93 de partide din toate competițiile. După plecarea la Squadra Azzurra, și Mutu s-a stins.

„Experiență și motivare”

Acum, după un deceniu, Viola îl cheamă înapoi pe Prandelli, pentru a-l înlocui pe Beppe Iachini și a redresa echipa aflată pe locul 12.

Președintele Rocco Commisso va plăti până în iunie 2021 trei antrenori, Montella, Iachini (primul dat afară în actuala Serie A) și pe cel numit luni. Care ar fi doar „soluție temporară, la sfârșitul stagiunii urmând să vină Maurizio Sarri, liber după demiterea de la Juve, ori Ivan Jurici (Verona)”, anunță Gazzetta dello Sport. 

"Experiență și motivare. Pentru noi, Cesare reprezintă profilul ideal”, a explicat proprietarul americano-italian al clubului toscan.

11 echipe de cluba pregătit în cariera începută ca interimar la Atalanta acum 27 de ani. Opt din Italia plus Galatasaray, Valencia și Al Nasr. E vicecampion european cu Italia în 2012

VIDEO Adrian Mutu: "Visul meu? Vreau să ajung să antrenez Fiorentina! Acolo mâncăm gratis, mă știe toată lumea"

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Ajax nu mai e prima fabrică de talente a Europei » Academia care i-a detronat pe „lăncieri”

Condițiile lui Messi pentru a rămâne la Barcelona, anunțate de Marca: „Ăsta e factorul cheie”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
maddad
maddad  •  10 Noiembrie 2020, 13:44

Bai, incultilor, "is back" inseamna "s-a intors", asa ca titlul vostru e pleonastic. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează