INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA / ANALIZĂ

S-a relansat Primera Division

Articol de GSP - Publicat marti, 26 februarie 2008 00:00

Barcelona s-a apropiat la două puncte de Real după ce campioana a pierdut acasă cu Getafe în urma unuia dintre cele mai stupide goluri văzute vreodată.

Real Madrid în cădere liberă, Barcelona în urcare supersonică. Acesta ar fi, în cîteva cuvinte rezumatul etapei disputate în Spania în week-end. Cel mai important detaliu este însă o cifră, doi, un doi existent acum între Real şi Barcelona ca diferenţă de puncte în fruntea clasamentului. Iar concluzia e una singură: campionat relansat.

Hat-trick curat Eto'o
Barcelona şi Real au continuat duelul lor particular de la distanţă jucînd, ambele, duminică, pe terenul lor. Mai întîi a făcut-o Barcelona, 5-1 cu Levante, destul de lesne. Incertitudinea a durat maximum 150 de secunde, spre finalul primei reprize, cînd, la 1-0 după golul lui Xavi, Zambrotta se trezeşte lovind cu mîna o minge moartă în careu. Penalty transformat de Riga, 1-1. Messi însă a readus avantajul, combinaţie cu Xavi încheiată de ultimul cu o pasă cu călcîiul pentru şutul sec al argentinianului. Repriza a doua n-a avut istoric, trei goluri ale lui Eto'o stabilind diferenţa.

Ce gol stupid!

Presiunea era acum pe Real Madrid. Şi s-a văzut. Nu doar că a pierdut, 0-1, dar a făcut-o în cel mai stupid mod cu putinţă. Faza respectivă, pe care o puteţi descifra în schema alăturată, poate intra lejer în galeria celor mai comice goluri văzute vreodată. Care e posibil să valoreze cît un campionat.

Pe scurt. Ne aflăm în minutul 64. Van Nistelrooy trage la poartă, iar Abbondanzieri respinge. Mingea ajunge la Raul, aflat în ofsaid în momentul şutului, care centrează. Robben marchează şi sărbătoreşte momentul împreună cu mai mulţi colegi chiar lîngă asistentul aflat cu steagul ridicat. În acest timp, Getafe reia jocul, pleacă pe un contraatac ucigător 4 contra 2, iar Uche marchează simplu. 0-1, iar pentru Real viitorul e tot mai nesigur. Sîmbătă va merge iar în Andaluzia, unde a pierdut tot, cu FC Sevilla, Betis şi Almeria, pentru a întîlni pe Recreativo Huelva. O deplasare şi o presiune ce nu erau deloc în grafic, exact înaintea unui meci decisiv cu Roma, în Liga Campionilor.

Ce se întîmplă cu Real?

Este întrebarea pe care şi-o pune toată lumea. Acum mai puţin de o lună, între Real şi Barcelona erau 9 puncte avans. Titlul nu părea periclitat, se făceau tot felul de calcule pentru ca el să fie cîştigat în mod matematic înaintea duelului cu Barcelona, din antepenultima etapă, astfel ca marea rivală să fie nevoită să realizeze acel culoar al învingătorilor, maximă umilinţă, chiar pe "Bernabeu". Raul şi Casillas şi-au văzut contractele prelungite pe viaţă, urma Guti, totul era dulce la Madrid.

Şi a urmat căderea. Cele nouă puncte au devenit două şi singura explicaţie e la nivel fizic. Real Madrid pare o echipă sufocată, iar ziariştii spanioli au descoperit că Bernd Schuster şi preparatorul său fizic, Walter Di Salvo, au îngropat practic echipele la care au activat, Xerez, Levante şi Getafe, în retur, gîndind mereu prost graficul pregătirii. Real pare a fi ajuns la vîrful de formă în decembrie şi ianuarie, cînd a defilat, iar acum urmează căderea. La fel s-a întîmplat în 2003, cu Queiroz pe bancă şi "galacticii" în teren, doar că atunci căderea a venit la sfîrşitul lui martie.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
 •  26 Februarie 2008, 11:13

Real a jucat destule partide prost,dar inexplicabil castiga.Se pare ca s-a dus norocul.Hai Barca - spre titlu si Champions League.

 •  26 Februarie 2008, 10:44

REAL MADRID IN CADERE LIBERA...CADERE IN C*A*C*A*T...FORTZA BARCA!!

 •  26 Februarie 2008, 10:30

forza barca!forza catlanii!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează