CAMPIONATE  ·  ITALIA

S-a stins Gigi Simoni, „cel mai bun antrenor al lui Ronaldo” » A fost înlocuit de Mircea Lucescu la Inter, în 1998

S-a stins Gigi Simoni, „cel mai bun antrenor al lui Ronaldo”
S-a stins Gigi Simoni, „cel mai bun antrenor al lui Ronaldo”

Articol de — Vineri, 22 Mai, 17:21

Luigi Simoni, 81 de ani, demis de Moratti înaintea venirii lui Mircea Lucescu la Inter, a fost în stare gravă în ultimele 11 luni după un atac cerebral.

Unul din cunoscuții antrenori italieni a trecut în neființă, după 11 luni în care s-a luptat să trăiască, în urma unui atac cerebral. Mutat acasă în martie, la declanșarea pandemiei de coronavirus, Luigi Simoni nu și-a mai revenit, fiind transportat ieri, în stare gravă, la un spital din Pisa. Acolo s-a stins, la 81 de ani. 

Gigi le-a pregătit, între multe echipe din Serie A, pe Inter, Napoli și Lazio, a lucrat la nerazzurri cu Ronaldo, sezonul de top ('97-'98) fiind cel în care a luat Cupa UEFA și s-a clasat pe 2 după Juve.

Simoni a antrenat 17 cluburi în 38 de ani


Inter l-a adus în 1997 și a terminat pe 2 în acel sezon în Serie A, câștigând Cupa UEFA și fiind numit antrenorul anului. Sosirea sa la Inter a coincis cu cea a lui Ronaldo, care venise de la Barcelona pentru 28 de milioane de euro. Brazilianul a marcat 25 de goluri în 32 de meciuri sub comanda lui Simoni. 

„Ronaldo era liderul nostru și l-am tratat așa cum merita să fie tratat. Nu era o primadonă, dar toată lumea știa că e special și că ne poate duce sus, așa că toți îl susțineau. Era atât de prietenos, niciodată nu stârnea invidii în vestiar. Era un model pentru toți, pe teren și în afara lui. Nu i-am cerut niciodată să alerge, doar să se antreneze cu mingea, iar alții vor alerga pentru el”
Gigi Simoni despre Ronaldo, în ianuarie 2019 

„Simoni a câștigat doar un trofeu major ca antrenor, dar cea mai mare realizare a lui este că a scos tot ce era mai bun din Ronaldo la Inter. A fost cel mai bun antrenor al brazilianului”
Football Italia

După un început slab de sezon în 1998-1999, Simoni a fost concediat și înlocuit cu Mircea Lucescu.

Are o Cupă cu Napoli

Simoni este deținătorul recordului de promovări din Serie B în Serie A (7), urcarea cu Cremonese fiind o mare surpriză în anii '90. A mai câștigat ca jucător Cupa Italiei cu Napoli, în 1961-'62.Câștigătoarea Survivor a divorțat. Crunt ce i-a făcut fostul soț! Imagini greu de privit pentru Elena Ionescu

Libertatea

Comentarii (1)

Vlad Hartea  •  22 Mai 2020, 18:11

Simoni nu trebuia demis de la Inter in acea perioada !! Venirea lui Lucescu, pentru acele cateva etape, nu a adus nimic bun echipei, lasand-o pe Inter cu cateva locuri mai jos in clasament decat atunci cand a preluat-o de la Simoni !! Simoni a fost un antrenor foarte bun si carismatic.

Vezi toate comentariile (1 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:30 Fotbal, Bundesliga

Koln - Leipzig

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1