INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRAGEDIE

S-a stins „Omul Şarpe”! Rob Rensenbrink, al treilea mare fotbalist al Olandei lui Cruyff, a decedat la 72 de ani

Articol de - Publicat duminica, 26 ianuarie 2020 10:31 / Actualizat joi, 15 iulie 2021 12:53

Rob Rensenbrink, finalist la CM 1974 şi 1978, a murit în Belgia la 72 de ani, după o lungă luptă cu boala. Aripă stânga cu un dribling formidabil, a rămas în istorie şi ca golgeterul Cupei Cupelor.

Ne-a părăsit al treilea mare fotbalist din legendara echipă a Olandei, dublă finalistă la CM din 1974 şi 1978. După Dirk Nanninga şi Johan Cruyff, s-a stins şi Robert Rensenbrink! Avea 72 de ani şi a pierdut lupta cu o nemiloasă maladie degenerativă a muşchilor. Ajunsese o umbră cel poreclit "Omul Şarpe" şi rămas în istorie drept cel mai bun jucător all-time din campionatul Belgiei şi golgeter al Cupei Cupelor, cu 25 de reuşite. Cât de aproape fusese în 1978 să aducă singurul titlu mondial Portocalei Mecanice, însă bara din minutul 90, la 1-1 pe Monumental din Buenos Aires, i-a fost potrivnică şi Argentina lui Kempes s-a impus apoi în prelungiri!

S-a stins „Omul Şarpe”! Rob Rensenbrink, al treilea mare fotbalist al Olandei lui Cruyff, a decedat la 72 de ani

Legendă la Anderlecht

Talent imens şi dotat cu o tehnică extraordinară, aripa stângă a făcut carieră la club în Belgia, mai întâi la FC Bruges şi, în special, la Anderlecht cu care într-un deceniu (1971-1980) a cucerit două titluri, cinci Cupe plus două Cupe ale Cupelor şi două Supercupe ale Europei (1976, 1978). Născut în acelaşi an (1947) şi oraş cu Cruyff (Amsterdam), Rob a fost primul câştigător al "Onze d'Or", a luat "Gheata de Aur" a Belgiei şi s-a aflat la un pas de "Balonul de Aur", toate în 1976. Cel mai bun pasator la CM 1978, la care a dat 4 goluri, inclusiv un hattrick cu Iran. Ar fi fost cel mai bun marcator al turneului şi campion, însă i-au lipsit câţiva centimetri.

46 de selecţiişi 14 goluri a avut Rensenbrink în naţionala Olandei, cu care a terminat pe locul 2 la CM 1974 şi 1978 şi pe 3 la CE 1976

248 de goluriîn 540 de meciuri a reuşit Rensenbrink în carieră la DWS Amsterdam, FC Bruges, Anderlecht, Portland Timbers, Toulouse şi naţionala Olandei

"A fost cea mai mare extremă stânga din istoria clubului, unul din arhitecţii primului succes major european. Dotat cu o tehnică inimitabilă şi un simţ ieşit din comun al golului, Rob i-a cucerit pe fanii din toată lumea"
RSC Anderlecht, club belgian

Citește și: 

Iasmin Latovlevici a primit un anunț dur din partea conducerii » Românul își va rezilia contractul cu Bursaspor

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
teilandezu
teilandezu  •  26 Ianuarie 2020, 12:25

Pacat , un mare jucator ! Dumnezeu sa-l odihneasca !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează