INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

S-a terminat! Bayern pierde unul dintre cei mai importanți jucători: „Impresarul lui e ca un piranha lacom”

David Alaba (jucătorul din mijloc)
David Alaba (jucătorul din mijloc)

Articol de - Publicat luni, 02 noiembrie 2020 11:48 / Actualizat luni, 02 noiembrie 2020 12:05

David Alaba (28 de ani) a refuzat trei oferte făcute de Bayern pentru prelungirea contractului, ultima cu un salariu de 11 milioane de euro. Președintele clubului a anunțat că „nu mai facem nicio propunere. Le-am retras pe toate”. Fundașul austriac va pleca vara viitoare.

David Alaba a fost transferat de Bayern când încă era junior și joacă la prima echipă bavareză de un deceniu. La 28 de ani, nu mai vrea să rămână. Îi expiră contractul la sfârșitul sezonului și clubul bavarez i-a făcut trei oferte. La ultima, i s-a promis un salariu de 11 milioane de euro. Le-a refuzat pe toate. Impresarul fundașului austriac, controversatul israelian Pini Zahavi, a cerut 14 milioane, la fel ca Lewandowski, cel mai bine plătit fotbalist al münchenezilor. Ambii îl au agent pe Zahavi, despre care Uli Höness (fostul președinte al roș-albilor) spunea că e „un piranha lacom”.

„I-am făcut o propunere foarte bună, mai ales pentru aceste vremuri”, a declarat Herbert Hainer, actualul lider al lui Bayern. „La ultima întâlnire, i-am cerut impresarului să ne dea un răspuns până la sfârșitul lui octombrie. Până sâmbătă, nu ne-a anunțat. Hasan Salihamidžici, directorul nostru sportiv, l-a contactat pe Pini Zahavi, care ne-a zis același lucru: «Oferta nu ne satisface». De aceea am decis să nu mai facem nicio propunere. Le-am retras pe toate”.

Alaba, spre Liverpool

Liverpool pare favorită să îl transfere pe fundașul austriac, mai ales că Van Dijk s-a accidentat și va rata tot sezonul, iar Fabinho și Matip au avut probleme în ultimul timp. După ce l-a adus de la Bayern pe Thiago Alcantara, tot sub prețul pieței, pentru că spaniolul se afla într-o situație identică, acum Alaba are șanse mari să ajungă pe Anfield. De serviciile austriacului s-au mai interesat Barcelona, Real și Juventus.

Cele mai frumoase goluri marcate de David Alaba pentru Bayern

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Două nume mari ale Olandei s-au certat din cauza lui Dorinel Munteanu: „Nu puteam accepta acea situație”

Fără marjă de eroare! Real Madrid aproape de un record negativ istoric în Liga Campionilor, patru meciuri la rând pe teren propriu fără victorie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează