INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

După 11 ani la Inter, Samir Handanovic pleacă de la nerazzurri

Samir Handanovic // Foto: Imago
Samir Handanovic // Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 12 iulie 2023 22:04 / Actualizat miercuri, 12 iulie 2023 22:52

Samir Handanovic (38 de ani) nu și-a mai prelungit contractul cu Inter și se poate transfera gratis la orice echipă. Nu se gândește încă la retragere, așteptând oferte. Căpitanul nerazzurrilor din 2019 a cucerit 5 trofee, între care titlul în 2020-'21

Inter s-a despărțit de Samir Handanovic, după 11 ani de colaborare. Portarului sloven, ajuns rezerva lui Onana în sezonul trecut, nu i s-a mai oferit prelungiea contractului, scadent pe 30 iunie. La 38 de ani, goalkeeperul a devenit al doilea străin din istoria clubului ca prezențe (455 de meciuri), după legendarul Javier Zanetti. 

A bifat 40.894 de minute jucate și a câștigat cinci trofee: un titlu, două Cupe și două Supercupe ale Italiei. Inter a făcut astăzi anunțul oficial al "divorțului" de portarul pe care s-a bazat mai bine de un deceniu.

Inter, în mare criză de soluții în poartă » Ce sumă a putut să ceară Shakhtar pentru titularul naționalei Ucrainei
ITALIA
Inter, în mare criză de soluții în poartă » Ce sumă a putut să ceară Shakhtar pentru titularul naționalei Ucrainei

Samir Handanovic a ajuns rezerva lui Andre Onana la Inter

Handanovic a fost scos dintre buturi în sezonul trecut de Andre Onana, care a devenit prima opțiune la Inter și nu a mai prins decât 14 meciuri în Serie A, în timp ce în Champions League a rămas mereu rezervă. 

Slovenul s-a transferat în 2012 de la Udinese, pentru suma de 15 milioane de euro, în prezent cota sa de piață fiind de 500.000 de euro. Udinese l-a adus în Serie A în 2005 și l-a împrumutat succesiv la Treviso, Lazio și Rimini. În februarie 2019, Samir a ajuns căpitan la Inter, preluând banderola de la Mauro Icardi.

Samir Handanovic, căpitan la finala Cupei

Ultimul său meci în nerazzurro a fost finala Cupei Italiei, câștigată cu 2-1 contra Fiorentinei. În această ediție a competiției, a mai evoluat doar cu Juventus în turul semifinalei (1-1), lipsind în total de pe foaia de joc la șase partide în total în sezonul trecut, din cauza unei leziuni musculare. 

În 2019-2020 a jucat finala Europa League, pierdută cu 2-3 în fața celor de la FC Sevilla, iar la finala Ligii Campionilor din 2022-'23 a fost rezervă cu Manchester City.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Emery a făcut un transfer-cheie la Aston Villa » Adus din La Liga pentru 32,5 milioane de euro

Pedri, transformare fizică majoră: „Brațele lui sunt uriașe”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  13 Iulie 2023, 15:08

Era si timpul sa scape de gloaba asta.

fibra
fibra  •  13 Iulie 2023, 07:38

Sanatate si bafta!

rumunek
rumunek  •  13 Iulie 2023, 01:15

O spun ca suporter milanist, Samir Handanovic merita contract pe viață la Inter și o poziție precum a lui Lobby la Roma. Să-l lași liber la 38 de ani e penibil, regretabil.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează