INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMERUN

Samuel Eto'o, în centrul unui scandal uriaș! Înregistrarea care spune totul

Samuel Eto'o/ foto: Imago Images
Samuel Eto'o/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 20 iulie 2023 17:10 / Actualizat joi, 20 iulie 2023 17:10

Ales în fruntea Federaţiei de Fotbal din Camerun în decembrie 2021, Samuel Eto'o (42 de ani) a fost înregistrat promițându-i unui prieten că formația acestuia va ajunge în elită: „Obiectivul nostru comun e ca echipa să promoveze”. Și chiar a promovat!

Un mare fotbalist al anilor 2000, Samuel Eto'o e președinte al forului camerunez (Fecafoot) din 11 decembrie 2021. Mai multe acuzații s-au strâns împotriva lui în această perioadă.

Becali anunță o refacere nesperată: „E ghinionul lui Dinamo! Va fi vuiet mare”
FCSB - DINAMO
Becali anunță o refacere nesperată: „E ghinionul lui Dinamo! Va fi vuiet mare”

Afacerile dubioase ale lui Samuel Eto'o

I s-a reproșat că e ambasadorul unei case de pariuri, deși FIFA interzice șefilor de federații orice asemenea legături, a fost pus la zid pentru că a rupt contractul de sponsorizare cu Le Coq Sportif chiar înaintea Mondialului din Qatar, semnând cu One Sport, o companie americană apropiată de el. 

Iar un ex-vicepreședinte Fecafoot a dezvăluit că forul de la Yaounde are zeci de miliarde de franci camerunezi datorie, că Eto'o a pus la cale îndepărtarea portarului Andre Onana (transferat acum de la Inter Milano la Manchester United) de la națională și că a plătit un oficial să urmărească un membru al Comitetului Executiv care îi cerea socoteală pentru acțiunile lui ca președinte.

Samuel Eto'o: „Când am devenit președinte, ți-am rămas dator”

Dar ultima acuzație e și mai dură. Samuel Eto'o, 42 de ani, e bănuit că a ajutat o echipă să promoveze în prima ligă cameruneză. 

Într-o înregistrare telefonică făcută în ianuarie, răspândită în această săptămână pe rețelele de socializare, fostul atacant al Barcelonei și al lui Inter Milano i-a spus unui prieten, Valentine Kwain, președintele clubului Victoria United, că îl va sprijini să avanseze în elită cu formația sa. Ceea ce s-a și întâmplat. De pe locul 8 a ajuns pe 1!

Kwain, cunoscut drept „Bobiddyil", l-a sunat să-i spună că Victoria fusese dezavantajată de arbitru într-un meci, amintindu-i că „mi-ai promis să mă sprijini”. 

Eto'o i-a răspuns: „Trebuie să rămâi calm. Depune memoriu, îți vom da înapoi cele trei puncte și vom suspenda arbitrul. Doar lasă-mă să mă întorc în Camerun. Te aștept la biroul meu, adu și femeile! Oricum, obiectivul nostru comun e ca echipa să promoveze în prima ligă. Atunci când am devenit președintele federației, v-am rămas dator ție și altor prieteni”.

Plângere la FIFA contra lui Samuel Eto'o pentru corupție agravată

În fața acestei acuzații, președintele a replicat: „Vorbeam cu un prieten, cineva care investește în fotbal și care vrea să transforme clubul său în cel mai puternic din Camerun. Doar îl reasiguram că fac tot posibilul să evităm erorile de arbitraj împotriva lui".

Dar sunt multe voci contra lui Eto'o. Joseph Feutcheu, liderul lui Djiko FC, din liga secundă, susține că Samuel i-a zis: „Pot să promovez și să retrogradez pe cine vreau”. Feutcheu a demisionat din Comitetul Executiv. Un fost vicepreședinte Fecafoot, Henry Njalla Quan, anunță că dosarul Eto'o a fost trimis la Comisia de Etică FIFA. Potrivit L'Equipe, o plângere pentru corupție agravată și trucare de meciuri care a ajuns și pe birourile Confederației africane (CAF).

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

S-au înțeles și cu Andres Iniesta! Inter Miami vrea toată Barcelona în jurul lui Lionel Messi

Bombă la PSG! Emirul vrea să-l facă miliardar pe Kylian Mbappe! Ofertă ireală pentru căpitanul Franței

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează