INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMII

Samuel Eto'o, nemulțumit după ce au fost publicate nominalizările pentru cei mai buni fotbaliști ofensivi din istorie: „E lipsă de respect, France Football!”

Samuel Eto'o
Samuel Eto'o

Articol de GSP - Publicat luni, 19 octombrie 2020 22:23 / Actualizat luni, 19 octombrie 2020 23:03

În ciuda faptului că premiile obișnuite Ballon d'Or nu se desfășoară în 2020, a existat o actualizare a proiectului Ballon d'Or Dream Team, fiind anunțată lista scurtă a atacanților.

Astăzi a apărut o listă a candidaților, care include unele dintre cele mai mari nume din istoria fotbalului. Revista France Football a lansat lista care are scopul de a crea un „11” istoric, în semn de recunoștință pentru realizările unora dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor. 

În conformitate cu formatul procesului de votare, France Football a împărțit linia de atac în trei zone: stânga, centru și dreapta. În fiecare dintre aceste categorii există 10 jucători care alcătuiesc lista finală.

  • Stânga: Blohin, Geaici, Rivaldo, Cristiano Ronaldo, Rivelino, Ronaldinho, Giggs, Rummenigge, Henry, Stoichkov
  • Centru: Bergkamp, ​​Gerd Muller, Cruyff, Romario, Dalglish, Ronaldo Nazario, Eusebio, Van Basten, Kocsis, Weah
  • Dreapta: Beckham, Jairzinho, Best, Keegan, Eto'o, Matthews, Figo, Messi, Garrincha, Robben

Interesant este că nu există niciun jucător spaniol selectat printre atacanți, chiar dacă, de-a lungul timpului, ibericii au avut jucători precum Gento, David Villa și Raul. „11”-le ideal va fi dezvăluit pe 17 decembrie, după ce toate voturile vor fi numărate.

Eto'o, dezamăgit de ancheta făcută de France Football

Samuel Eto'o s-a arătat dezamăgit de decizia luată de prestigioasa publicație, aceea de a fi nominalizat pentru premiul de cel mai bun atacant dreapta, deși a evoluat în cea mai mare parte a carierei în centrul ofensivei. Acesta a publicat un mesaj pe rețelele de socializare în care critică decizia francezilor de a-l nominaliza pe respectiva poziție: „Mulțumesc, dar am jucat doar un sezon sau două în dreapta. În cei 25 de ani de carieră, am evoluat ca atacant central. E lipsă de respect, France Football”.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Mircea Lucescu, în fața duelului cu Juventus, din Liga Campionilor: „E cel mai periculos jucător al lor la fazele fixe”

Tătărușanu, cerut în poarta lui Milan la meciul din Europa League: „Îi poate ține locul lui Donnarumma”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
radu876
radu876  •  21 Octombrie 2020, 11:50
Postat de reteleanu pe 19 Octombrie 2020, 23:06

robben?? pe bune? fara pele, bobby charlton, fara puskas, fara mazzola sau gento... de fapt, in afara de brazilienii anilor '70 si de george best, sunt aproape numai jucatori din ultimii 30 de ani.

pele, charlton, mazzola si puskas au fost inclusi la categoria mijlocasi ofensivi. sigur, e mult de discutat. pe mine m-a surprins cel mai mult prezenta lui guardiola (la mijlocasi defensivi), nu tineam minte sa fi fost chiar asa superfotbalist. dar poate o fi fost.

pain89
pain89  •  20 Octombrie 2020, 14:10
Postat de mercuriohector pe 20 Octombrie 2020, 10:55

Vreau sa comentez doar despre Robben, a jucat toata cariera lui la Bayern in dreapta, pe stanga era Ribery, Robben e foarte cunoscut pentru faptul ca intra din dreapta spre centru si suta cu stangul, care intradevar e piciorul lui de baza.

la nationala juca pe stanga, la real la fel si la chelsea, mai ales la chelsea nu l-am vazut deloc pe dreapta

mercuriohector
mercuriohector  •  20 Octombrie 2020, 10:55
Postat de pain89 pe 19 Octombrie 2020, 22:58

beckham nu a fost niciodata atacant, clasic mijlocas dreapta sau central uneori, e cam aiurea ce jucatori au grupat acolo, plus ca ronaldo a jucat si el mai mult pe dreapta mai ales la united, da vor sa incerce sa il bage pe mesii pe dreapta si pe el pe stanga. robben la fel a jucat numai pe stanga si el e bagat la nominalizati pe dreapta, pe bune?

Vreau sa comentez doar despre Robben, a jucat toata cariera lui la Bayern in dreapta, pe stanga era Ribery, Robben e foarte cunoscut pentru faptul ca intra din dreapta spre centru si suta cu stangul, care intradevar e piciorul lui de baza.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează