INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DINAMO KIEV - JUVENTUS

Mircea Lucescu, în fața duelului cu Juventus, din Liga Campionilor: „E cel mai periculos jucător al lor la fazele fixe”

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Articol de GSP - Publicat luni, 19 octombrie 2020 18:06 / Actualizat luni, 19 octombrie 2020 18:44

Echipa antrenată de Mircea Lucescu (75 de ani), Dinamo Kiev, va debuta în noua ediție de UEFA Champions League împotriva lui Juventus, marți seară, de la ora 19:55.

După ce la tragerea la sorți echipa sa a picat într-o grupă cu Juventus, Barcelona și Ferencvaros, Mircea Lucescu speră să obțină un rezultat pozitiv în înfruntarea cu italienii de pe stadionul din Kiev. 

„Il Luce” știe că va fi un duel dificil, mai ales că jucătorii lui Dinamo Kiev nu sunt obișnuiți cu meciurile din Liga Campionilor: „Un test extrem de important. În primul rând, capacitatea lor de a se adapta presiunii unui astfel de meci și stresului. Nu-i ușor să treci într-un interval de două luni de la o echipă considerată, într-un fel, de mâna a doua, la o echipă de primă mână, la Barcelona și Juventus. Nu e simplu pentru nimeni, mai ales pentru acești jucători, care n-au apucat să joace la un asemenea nivel. Eu am încredere în entuziasmul lor, în dorința lor de a face rezultat și de a-și face o platformă în fotbalul internațional”.

Bonucci, periculos la faze fixe

Tehnicianul român și-a adus aminte de un meci din Liga Campionilor, disputat între Juventus și Șahtior, golul italienilor fiind marcat de Leonardo Bonucci, dintr-un corner. Lucescu îl consideră pe fundaș cel mai periculos adversar la fazele fixe și știe că elevii săi trebuie să fie atenți la acest capitol, pentru că pot face diferența: „Cu Șahtior am luat un gol din corner, a marcat Bonucci, de care trebuie să ne ferim și mâine. E cel mai periculos jucător al lor la fazele fixe, cornere, lovituri libere. Pe planul jocului, nu am fost cu nimic inferiori lui Juventus.”

„Bugetul nostru e jumătate din salariul lui Ronaldo pe un an”

Chiar dacă este infectat cu coronavirus în urma acțiunii echipei naționale a Portugaliei, Lucescu nu l-a uitat pe Cristiano Ronaldo și știe că absența șeptarului reprezintă un minus pentru jocul torinezilor: „Bugetul nostru e jumătate din salariul lui Ronaldo pe un an, ăștia sunt jucători de valoare. Dacă au ajuns la Juventus, sunt jucători de mare valoare. Ronaldo este exact acolo unde trebuie pentru a marca. La vârsta lui, la cariera lui, pentru a rămâne la același nivel, trebuie să marcheze în fiecare meci, iar el simte presiunea golului pe care trebuie să-l marcheze ca să fie considerat permanent Ronaldo. Nu marchează, scade și valoarea atribuită de suporteri. E obligat să fie și individualist, dar este un foarte mare jucător. În concluzie, Juventus este mai puternică cu Ronaldo decât fără Ronaldo”.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Chongqing Lifan - Jiangsu Suning 1-1 » Olăroiu țintește semifinalele ligii chineze

Imagine incredibilă cu portarul de rezervă al lui Liverpool » A adormit la derby, în spatele lui Klopp

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează