INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PERFORMANȚĂ

Dupa dezastrul de la Real Madrid, antrenorul s-a reinventat » Santiago Solari face istorie în Mexic!

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat marti, 16 noiembrie 2021 10:25 / Actualizat marti, 16 noiembrie 2021 10:36

Santiago Solari, 45 de ani, fostul antrenor al lui Real Madrid, se bucură de succes în Mexic, cu echipa Club America, alături de care a reușit să obțină cel mai mare număr de puncte într-un an din istoria modernă a Liga MX, primul eșalon mexican.

Fostul tehnician al galacticilor din perioada 2018/2019 a semnat cu mexicanii de la Club America în luna ianuarie a acestui an și a reușit să cumuleze din Clausura (prima parte a anului) și Apertura (a doua parte a anului) un număr total de 76 de puncte obținute pe teren.

Cum a pierdut Club America 3 puncte

Totuși, în mod oficial, echipa a obținut 73 de puncte, deoarece o victorie obținută pe teren cu Atlas, scor 2-0, în februarie, a fost revocată de federație, iar America a pierdut cu 0-3 la masă verde.

Federația mexicană a luat această decizie deoarece Federico Vinas, un jucător care nu era inclus pe foaia de joc prezentată de club arbitrilor și observatorilor, a efectuat încălzirea atât înainte de meci, cât și la pauză pe stadion, lângă terenul de joc. El nu a fost introdus niciun minut în joc, totuși comisia care a anchetat cazul a considerat că a încălcat regulamentul și a decis ca America să piardă meciul la masă verde, iar asta a dus la un scandal imens în primăvară în Mexic.

Totuși, chiar și cu 73 de puncte, echipa lui Solari deține recordul de puncte acumulate într-un an calendaristic de când Liga MX a trecut pe formatul modern, cu trei puncte oferite pentru o victorie.

Bilanțul unui număr record de puncte

Cele 76 de puncte obținute pe teren vin în urma a 23 de meciuri câștigate, 7 remize și 4 înfrângeri. „Vulturii” au marcat 49 de goluri și au încasat 21, având astfel cel mai bun atac și cea mai bună apărare din campionat. Au terminat faza „Apertura” pe primul loc.

Solari a reușit să facă performanță și în competițiile continentale: America a fost finalistă în Liga Campionilor CONCACAF, fiind învinsă în fianlă de conaționalii de la Monterrey, scor 0-1.

La Real s-a bucurat doar de Campionatul Mondial al Cluburilor

Santiago Solari a fost antrenor la Real Madrid în perioada 2018/2019. A fost numit antrenor interimar imediat după demiterea lui Julen Lopetegui, la finalul lunii octombrie 2018, însă deoarece regulile din Spania permit doar două săptămâni perioada de interimat la antrenori, a devenit ulterior antrenor oficial al echipei.

A antrenat la Campionatul Mondial al Cluburilor, competiție pe care a reușit să o câștige, fiind al treilea succes consecutiv pentru Real Madrid în acest turneu. În campionat, însă, lucrurile nu au mers la fel de bine, Solari fiind demis în martie 2019. De atunci, până în luna ianuarie a acestui an nu a mai antrenat nicio echipă.

Citește și alte știri internaționale:

Ce spun italienii, după ce au ratat calificarea directă la CM

VIDEO Aroganța lui Mitrovic, după ce Serbia s-a calificat la CM 2022: Cu ce a ieșit pe teren pentru a-l ironiza pe Ronaldo

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează