INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC PORTO

video Săpunaru, pe prima pagină în O Jogo, despre cum se repetă istoria: „Doar Porto o poate face! A fost tare când au stins luminile pe Da Luz”

Săpunaru, dreapta, cu steagul României, bucurându-se pentru titlul obținut pe Da Luz
Săpunaru, dreapta, cu steagul României, bucurându-se pentru titlul obținut pe Da Luz

Articol de - Publicat vineri, 06 mai 2022 15:01 / Actualizat vineri, 06 mai 2022 15:47

Cristi Săpunaru, 38 de ani, a vorbit cu publicația portugheză „O Jogo” despre posibilitatea ca FC Porto să iasă din nou campioană pe Da Luz, în meciul de mâine cu Benfica.

Fundașul român a trăit o experiență asemănătoare în 2011, când Porto, antrenată atunci de Andre Villas Boas, s-a impus în fieful marii rivale și a câștigat titlul.

„Într-o portugheză aproape perfectă”, după cum au menționat lusitanii în articol, Săpunaru a vorbit despre triumful cu Porto și despre situația actuală de la club.

„Acea seară pe Da Luz a fost una dintre cele mai frumoase din experiența mea la Porto. Să câștigi un titlu în casa celor de la Benfica e un vis pentru toți fanii. Pentru noi a fost minunat. Când au stins luminile a fost un pic ciudat, dar a fost mai tare așa! Mi-ar fi plăcut să joc în acel meci, nu am făcut-o, dar a fost ceva senzațional pentru club, în special pentru suporteri.

Săptămâna dinaintea partidei a fost la fel ca toate celelalte din acel sezon. Câștigasem tot, Porto merita să fie campioană de la început. A fost un sezon incredibil, nu vor mai exista multe așa, e dificil de repetat, numai Porto o poate face.

Înainte de meci, Andre Villas Boas ne-a vorbit despre ce s-a întâmplat pe tunel, cu mine și cu Hulk, în 2009, și ne-a spus că putem intra în istoria lui Porto prin câștigarea unui titlu pe terenul rivalei”, a spus Săpunaru.

Săpunaru, pe prima pagină în O Jogo, despre cum se repetă istoria: „Doar Porto o poate face! A fost tare când au stins luminile pe Da Luz”
Săpunaru, pe prima pagină în O Jogo

Pentru mine, o semnificație mai mare o are victoria cu 5-0 (n.r. în turul acelui campionat, în noiembrie 2010, meci în care Săpunaru a fost integralist), a fost și mai și. Fusesem suspendat, am revenit și am câștigat cu 5-0 cu Benfica. Fabulos!

Orgoliul celor de la Benfica va fi cel mai mare obstacol pentru Porto mâine, 100%. Ei nu joacă pentru locul 2, nu-l mai pot atinge, e doar orgoliul de a nu ieși Porto campioană la ei acasă. Dar eu cred că Porto o va face. Pentru mine, e deja campioană, are o forță extraordinară.

Când nu am meci cu Rapidul, mă uit la partidele lui FC Porto. În acest sezon a fost mult mai puternică decât rivalele. Sper doar să ia din nou titlul pe Da Luz.

Mi-a plăcut mereu Pepe, ca mentalitate și atitudine, dă totul pe teren.

Fanii lui Porto vor rămâne mereu în sufletul meu, au un loc special, pentru tot ce au făcut pentru mine cât am jucat acolo, a fost ceva incredibil în cariera mea.

Sergio Conceicao are deja 5 ani la Porto, a meritat asta e un mare antrenor și va fi și mai mare. Cred că echipe din Spania sau Anglia vor veni după el, cu siguranță. Nu știu dacă președintele va mai putea să-l țină, dar ar fi foarte bine să continue.

Cristian Săpunaru, ex-fundaș FC Porto

Bătaia din 2009

Un derby disputat pe „Da Luz" s-a terminat rău pentru Săpunaru. Rezervă la eşecul (0-1) din 20 decembrie 2009, Cristi a bătut în tunel un steward şi a fost suspendat 6 luni. Porto a făcut însă recurs şi sancţiunea românului a fost micşorată la 4 etape. Fundaşul român a ispăşit-o la Rapid, unde a fost împrumutat în returul acelui sezon.

Campioană cu nocturna stinsă, în 2011

După victoria din derby-ul cu Benfica, scor 2-1, Porto a ieșit campioană în 2011. Formaţia românului se afla la 16 puncte de rivali cu doar 5 etape înainte de finalul sezonului.

Imediat după terminarea partidei, oficialii de la Benfica au dat drumul la aspersoare şi au stins luminile pe stadion, încercând astfel să le strice bucuria jucătorilor și fanilor lui FC Porto. Jorge Jesus, managerul "vulturilor" de atunci, a comentat ironic incidentul la conferinţa de presă: "Nu sunt electrician".

5,5 milioane de euroa plătit FC Porto pentru Săpunaru în 2008

9trofee are Săpunaru la FC Porto: 3 titluri, 3 Cupe, 2 Supercupe și un trofeu Europa League

Mircea Lucescu, aproape să devină antrenorul lui Porto: „Am semnat contractul” » De ce a picat mutarea
FC Porto
Mircea Lucescu, aproape să devină antrenorul lui Porto: „Am semnat contractul” » De ce a picat mutarea
Dezvăluiri de la negocierile Săpunaru - Rapid » A renunțat la 250.000 de euro și a pus o singură condiție
RAPID
Dezvăluiri de la negocierile Săpunaru - Rapid » A renunțat la 250.000 de euro și a pus o singură condiție

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
ucluj2011
ucluj2011  •  06 Mai 2022, 23:09

RESPECT SĂPUNARU!!! Mare OM , mare FOTBALIST!!! Un sufletist!!! Cel mai galonat jucător român din ultimii 25 de ani!!!

iung811
iung811  •  06 Mai 2022, 22:35
Postat de tristan pe 06 Mai 2022, 15:53

mare chestie sa castigi titlul cu Porto in Portugalia..ori ei ori Benfica...eu cred ca orice jucator care se transfera la Porto are aproape asigurat tilul de campion...intr un contract de 4 ani e aproape imposbil sa nu iesi macar odata campion cu Porto...

Ori ești trist, ori esti dus rău de tot

adriann_
adriann_  •  06 Mai 2022, 18:09
Postat de rikiriki365 pe 06 Mai 2022, 16:25

Trebuie sa ajungi acolo, e mare chestie!

SI dupa ce ajungi acolo sa castigi cupa UEFA (titular) sa joci finala Supercupei Europei contra Barcelonei lui Messi (titular) samd. Cam asta e Sapunaru, de-aia ii cer portughezii parerea si acum. Ia sa ne gandim daca vreun jucator vandut VREODATA de cioban a reusit macar ceva apropiat de performantele lui Sapunaru?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează