INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Scandal de rasism în Serie B! Totul s-a petrecut sub ochii românilor Marius Marin și Vasile Mogoș

Joel Obi, mijlocașul lui Chievo
Joel Obi, mijlocașul lui Chievo

Articol de - Publicat miercuri, 23 decembrie 2020 14:10 / Actualizat miercuri, 23 decembrie 2020 14:10

Scandal rasist la meciul românilor, Marius Marin (22 de ani) vs Vasile Mogoș (28 de ani)! Oaspeții îl acuză pe Marconi că l-a insultat în teren pe Obi. Gazdele dezmint însă: „E total fals, nu acceptăm lecții!”.

Încă un episod cu tentă rasistă s-a petrecut marți seară în Italia, la meciul internaționalilor români din Serie B, Marius Marin vs Vasile Mogoș, în Pisa - Chievo 2-2. Oaspeții din Verona îl acuză pe atacantul Michele Marconi că, la sfârșitul primei reprize, l-ar fi insultat pe mijlocașul nigerian Joel Obi. "Revolta sclavilor!" este expresia incriminată, care e subiectul anchetei Procuraturii federale.

Reacția lui Chievo: „Cuvintele rostite sunt infame și mizerabile”

Arbitrul Santoro și asistenții săi nu au aflat nimic și nu au luat măsuri, însă la pauză (0-2), colegii fostului interist s-au solidarizat și au amenințat că nu mai revin pe teren, urmând exemplul celor de la Bașakșehir, din recentul scandal din Ligă de la Paris, cu Sebastian Colțescu erou negativ. „A auzit toată lumea, chiar și «centralul». E inacceptabil, iar rezultatul nu mai contează”, s-a revoltat Emanuele Giaccherini. 

În vestiar, Obi a fost îmbrățișat de toți coechipierii, ce au decis să continue jocul. „Cuvintele rostite sunt infame și mizerabile. E grav că nu s-au luat măsuri. Protestăm ferm împotriva oricăror forme de rasism și de violență pe stadioane și-n afara lor”, a reacționat Chievo.

Mogoș integralist, Marin o repriză

Oficialii Pisei au contraatacat și au dezmințit ferm povestea: „N-acceptăm lecții de comportament mai ales din partea unora care nu s-au remarcat deloc în ultimii ani prin valorile etice, fair-play și respectarea regulilor sportive. Niciun microfon din teren n-a captat expresia respectivă și Marconi confirmă că n-a rostit vreun epitet la adresa adversarului, cu atât mai puțin unul cu tentă rasistă!”. Chievo a egalat cu Mogoș integralist și nota 6,5 în Gazzetta dello Sport, Marin (6) ieșind la pauză

GALA GSP 2020 // Show special: Gazeta a decernat Superlativele anului 2020 și a premiat 5 Legende

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Au fost publicate rezultatele autopsiei lui Maradona! Fiica lui Diego, mesaj dur: „Toți fiii de c**** așteptau asta”

Lionel Messi, după al 644-lea gol în tricoul Barcelonei: „Niciodată nu m-am gândit la recordul lui Pele”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează