INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

Scandal imens în Italia » Cluburile vor să reia antrenamentele, dar jucătorii și doctorii protestează dur: „Fie sunteți iresponsabili, fie trăiți pe Marte!”

Articol de - Publicat duminica, 15 martie 2020 11:05

Unele grupări din Serie A, ca Lazio sau Napoli, vor ca echipele să se întoarcă în cantonament în curând. Răspunsul Asociației fotbaliștilor profesioniști italieni: "Cum să facem asta, când medicii din prima linie ne imploră să rămânem în case?".

Tensiunea e tot mai mare în Italia, cea mai afectată țară europeană de coronavirus. Într-un moment în care numărul persoanelor infectate se apropie de 20.000, înregistrându-se până acum aproape 1.500 de morți din cauza COVID-19, iar premierul Giuseppe Conte a instituit stare de urgență pe tot teritoriul țării până pe 25 martie, cel puțin, unele grupări din Serie A, precum Lazio sau Napoli, vor ca echipele să se întoarcă rapid în cantonament, la antrenamente.

11 infectați numai la Samp și Viola

Asta chiar dacă situația la Sampdoria și Fiorentina e critică. Genovezii au nu mai puțin de șapte cazuri pozitive în lot: Bereszyński, Depaoli, Colley, Ekdal, La Gumina, Thorsby și Gabbiadini. Florentinii, trei diagnosticați cu coronavirus: Vlahovici, Cutrone și Pezzella. Plus fizioterapeutul Dainelli. Nu e doar scandal între cluburi, președintele lui Juventus, Andrea Agnelli, spunându-i lui omologului lazial Claudio Lotito, într-o teleconferință, că „te interesează doar clasamentul, nu sănătatea băieților tăi”. S-au implicat și doctorii. Și principalii actori, jucătorii.

"Marea noastră îngrijorare"

Medicii formațiilor din elita peninsulară au răspuns imediat. „Ne exprimăm marea noastră îngrijorare pentru sănătatea întregului personal al cluburilor, dacă pregătirea va fi reluată prea curând”, a sunat comunicatul comun. „Recomandăm în unanimitate să nu reîncepem activitatea înaintea unei ameliorări evidente a situației de urgență”. Și cer prelungirea suspendării campionatului, oprit momentan până pe 3 aprilie.

"Act iresponsabil și rușinos"

Jucătorii sunt și mai furioși. Denunță această presiune asupra lor. Protestul lor e extrem de dur. „Dacă, în această situație, grupările cheamă jucătorii și doar pentru a le controla temperatura corpului, constrângându-i să iasă din casă, întâlnind alte persoane, intrând în locuri diferite numai pentru a obține o informație ușor de comunicat la telefon, atunci ne confruntăm cu un act iresponsabil și rușinos. Un atac față de toți cei din prima linie, medici, asistenți, personal sanitar, care ne imploră să rămânem în case”, a reacționat Asociația Fotbaliștilor Profesioniști Italieni (AIC), condusă de Damiano Tommasi, un deceniu mijlocaș la AS Roma (1996-2006).

În final, AIC a transmis: „Astăzi, în țara noastră, există încă unele cluburi care sunt iresponsabile, trăiesc pe Marte sau nu mai au niciun strop de demnitate”.

"Dacă această convocare a jucătorilor și refuzul lor așteptat au fost provocate pentru a avea motiv să reducă salariile înseamnă că atingem cel mai jos nivel al demnității" 
AIC, Asociația Fotbaliștilor Profesioniști Italieni

Campania GSP #vafibine:

Citește și:

Scenariu de coșmar pentru fotbal » STOP până în septembrie: „Ar putea intra în colaps! Nu se poate juca în aprilie!"

CORONAVIRUS. Gest uriaș făcut de Cristiano Ronaldo » Își transformă hotelurile în spitale pentru bolnavii de COVID-19

Coronavirusul lovește din nou în Serie A » Alte 3 cazuri la Fiorentina: Patrick Cutrone, fost jucător la AC Milan, depistat pozitiv

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează