INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

Scenariu de coșmar pentru fotbal » STOP până în septembrie: „Ar putea intra în colaps! Nu se poate juca în aprilie!"

Articol de - Publicat duminica, 15 martie 2020 10:15

Cotidianul The Independent a aflat mesajul transmis federației și ligii engleze după ședința COBRA, Comisia pentru situații de urgență a Marii Britanii.

Fotbalul intră în criză. Lupta împotriva coronavirusului este departe de a se fi încheiat și veștile continuă să curgă din toate părțile. Una mai sumbră ca alta.

Se va suspenda global

Potrivit The Independent, nici nu ar intra în discuție să se reia competițiile în această primăvară. Nici măcar în vară! Cotidianul londonez a aflat ce telefon au primit autoritățile federației și ligii engleze după ședința COBRA, Comisia pentru situații de urgență a Marii Britanii. Un scenariu apocaliptic.

Li s-a spus limpede că, într-o perioadă critică pentru lumea întreagă, fotbalul se va opri cel puțin până în septembrie. Se va suspenda global. "Ideea de a juca din nou în aprilie este bolnavă!", a afirmat o sursă a jurnalului insular.

De altfel, dezvăluie The Times, președintele forului din Albion, Greg Clarke, ar fi mărturisit și el că nu mai crede că această stagiune va fi finalizată.

Cele trei variante pentru competițiile interne

Marți, UEFA va organiza o videoconferință cu reprezentanții celor 55 de federații afiliate. Aproape sigur, Liga Campionilor și Europa League vor fi întrerupte, iar Euro 2020 amânat. Pentru turneul final, ar fi două soluții. În această iarnă, cum anunță Daily Telegraph, sau în 2021.

Se estimează că toate campionatele vor fi blocate, rămânând în așteptare. Pentru competițiile interne, The Independent prezintă trei direcții:

  • Se vor relua imediat cum amenințarea COVID-19 va dispărea și vor fi încheiate pe teren, chiar dacă acest lucru ar însemna să pătrundă în perioada destinată sezonului viitor;
  • Să fie încheiate definitiv, respectând clasamentele actuale;
  • Să fie anulate, pur și simplu. Să nu se țină cont de ele.

Liverpool și PSG, campioane?!

Forul continental ar putea anunța tot marți o decizie și pentru toate cele 55 de țări membre UEFA, încercând să impună un plan comun asupra întrecerilor naționale. De exemplu, echipele care s-au distanțat deja în fruntea clasamentului, precum Liverpool (25 de puncte avans) în Anglia sau PSG (12) în Franța, să fie declarate campioane.

Pierderi totale de miliarde de euro!

O mare problemă însă. Stoparea întregului sistem până în toamnă ar însemna pierderi financiare uriașe. Fără aceste miliarde de euro, pe care televiziunile nu le vor mai plăti, cupele continentale și competițiile interne vor fi în pericol. Concluzia The Independent: "Fotbalul ar putea intra în colaps". 

825 de milioane de eurova pierde Premier League în cazul în care actualul sezon se va întrerupe definitiv

678 de milioane de eurova fi deficitul total estimat al echipelor din LaLiga dacă nu se va mai relua campionatul

"De ce aș vrea ca acest sezon să se încheie pe teren? Este clar. E vorba de bani. Cea mai mare parte din câștiguri provine de la televiziuni. Încă sunt plăți de făcut. Iar multe cluburi medii și mici ar putea avea probleme cu lichiditățile"
Karl-Heinz Rummenigge, director executiv Bayern

#vafibine Campanie GSP: „Lăsați coronavirusul în ofsaid!” » Zeci de vedete din sportul românesc au înregistrat mesaje speciale pentru fani (3)

Sportul mondial, afectat de coronavirus

  1. EURO 2020 ar putea fi amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus. Cum afectează coronavirus disputarea turneului final găzduit de București, aici 
     
  2. Champions League și Europa League au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus
     
  3. Mai mulți fotbaliști din Serie A au fost depistați pozitiv cu COVID-19. Cea mai afectată echipă este Sampdoria, cu 5 jucători. Au fost confirmate cazuri și în Anglia, Franța și Germania.
     
  4. Indian Wells 2020,primul turneu din categoria Premier Mandatory din acest an, a fost anulat din cauza coronavirusului. Ambele circuite, WTA și ATP, au luat pauză până în aprilie
     
  5. Marius Marin (21 de ani) trăiește și joacă în Italia, la Pisa. Mijlocașul povestește scenele din „Cizmă”, unde totul pare a fi desprins dintr-un film horror, cu oameni blocați în casă de teama îmbolnăvirii cu COVID-19: „Parcă suntem în Call of Duty. La supermarket intrăm câte 5 persoane” 
     
  6. Peste Oceanul Atlantic, NBA a fost suspendată după ce un jucător a fost depistat pozitiv cu coronavirus! 
     
  7. Marele Premiu al Australiei, prima cursă a anului din „Marele Circ”, a fost anulată după ce un membru al echipei McLaren a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

VEZI ȘI:

#vafibine Campanie GSP » Zeci de vedete din sportul românesc au înregistrat mesaje speciale pentru fani: „Lăsați coronavirusul în ofsaid!”

HARTA CORONAVIRUS ÎN FOTBAL: 48 campionate suspendate din cauza pandemiei de coronavirus + unde se mai joacă și cine transmite meciurile

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (18)
dubluv
dubluv  •  15 Martie 2020, 12:22
Postat de catalynn pe 15 Martie 2020, 11:15

Ca sa nu mor prost de COVID19, poate mă lămurește și pe mine cineva care e șmenu’ cu toată frasuiala asta. Gripe au fost de când mă știu, inclusiv din astea cu nume de vod, gen SARS sau H1N1. Lumea moare zilnic in varii motive mai mult sau mai puțin obiective, și, guess what!?, mulți mor și din cauza gripei sezoniere, aia pt care ne vaccinam, avem tratamente etc. Nu mulți, ci chiar foarte mulți! Cine e curios poate căuta pe Google sau ce alt motor de căutare prefera, cifrele sunt impresionante, poate chiar șocante pt mulți, prin comparație COVID19 e o picătura in ocean. Nu am mai închis scoli, magazine, competiții, nu am mai stat acasă, nu ne-am plimbat cu izoleta, nu ne-am spălat mai mult pe mâini, pe dinti, la,sub braț ... nimic! Din câte văd rata mortalității pe motiv de coronavirus raportata la nr de diagnosticări e minuscula și predomina in rândurile unui anumit segment demografic. OK, și atunci de ce ne tăiem practic craca de sub picioare!? Nu stătea economia mondiala pe roze nici pana acum, asta însă pare sa fie bomboana de pe coliva ...

nu sunt desigur specialiast, dar cred ca: Acest virus Corona este incredibil de contagios, incomparabil fata de un virus sa zicem obisnuit. Manifestarile clinice sunt foarte severe (in special la varstnici, dar nu neaparat). Gradul de persoane decedate din totalul de infestate este mai mare decat la o viroza sau gripa obisnuita. Foarte multe cazuri necesita spitalizare, iar sistemul sanitar din orice tara are limitele sale (nu poate interna oricat de multi pacienti simultan). Nu se stie inca daca persoana vindecata poate sau nu sa se imbolnaveasca din nou din cauza aceluiasi virus. Nu se stie inca daca virusul isi va stinge rapacitatea odata cu incalzirea vremii. Stiu ca panicarea populatiei nu face bine, cred insa ca nici o atitudine de genul "ce ne poate face, e doar o gripa..." nu este benefica.

881165428637603
Sorin Sfetcovici  •  15 Martie 2020, 11:59
Postat de catalynn pe 15 Martie 2020, 11:30

Nu știu cine e Olivia ***, sau cum o cheamă pe respectiva, dar mai ales ce o recomanda pt a fi relevantă. Este cumva membra a Academiei Romane sau vreo somitate in domeniul ei de activitate?! Nu de alta dar poate sa îmi explice și ne-a jjijji ca ne trece cu aghiazma și Liturghie ca e tot aia, ne facem o cruce văzând când de înapoiati pot fi unii și mergem mai departe ... Deci care-i treaba cu COVID19 și de ce trebuie sa ne îngrijoram mai mult decât in privinta altor boli!?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

doomsday2000
doomsday2000  •  15 Martie 2020, 11:53
Postat de Trafalet Simfoniu pe 15 Martie 2020, 11:35

Crotalie , tu ești mă ?

I-ai confundat, dar e o mică diferență, Crotalie doar făcea pe prostălăul

Vezi toate comentariile (18)
Comentează