INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  VALENCIA - REAL MADRID 2-2

Scandal imens în La Liga: Real Madrid marcase golul victoriei, dar arbitrul a fluierat finalul meciului! „Galacticii” au sărit pe arbitru, Bellingham a văzut ROȘU!

Real Madrid a remizat cu Valencia, 2-2 pe Mestalla, în etapa #27 din La Liga. Imediat după finalul meciului a izbucnit un scandal imens, după ce au marcat golul de 3-2, însă arbitrul fluierase deja sfârșitul! Foto: Imago +16   FOTO
Real Madrid a remizat cu Valencia, 2-2 pe Mestalla, în etapa #27 din La Liga. Imediat după finalul meciului a izbucnit un scandal imens, după ce au marcat golul de 3-2, însă arbitrul fluierase deja sfârșitul! Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 03 martie 2024 00:12 / Actualizat duminica, 03 martie 2024 10:20

Real Madrid a remizat cu Valencia, 2-2 pe Mestalla, în etapa #27 din La Liga. Imediat după finalul meciului a izbucnit un scandal imens, după ce au marcat golul de 3-2, însă arbitrul fluierase deja sfârșitul!

Scene incredibile pe Mestalla, unde Real Madrid a fost aproape să câștige meciul după ce Valencia a condus cu 2-0. Jude Bellingham a reușit să trimită mingea cu capul în plasă în minutul 90+9, din centrarea lui Brahim Diaz. Golul nu a contat însă, pentru că arbitrul Gil Manzano a fluierat finalul meciului chiar când balonul plutea spre britanic!

Gică Hagi, mesaj frontal după egalul cu CFR: „Să nu uitați un lucru, domnilor”
FARUL - CFR CLUJ 1-1
Gică Hagi, mesaj frontal după egalul cu CFR: „Să nu uitați un lucru, domnilor”

Scandal imens după Valencia - Real Madrid

Jucătorilor lui Carlo Ancelotti nu le-a venit să creadă și l-au înconjurat pe arbitru instant, protestând vehement. Acesta n-a cedat însă și a scos din buzunar cartonașul roșu pentru Jude Bellingham, care va lipsi cel puțin două etape. Mai ieftin a scăpat Joselu, care s-a ales doar cu „galben” pentru insistența sa. Vinicius și Rudiger au fost cu greu ținuți în frâu de colegi, însă au scăpat de cartonaș.

+12 FOTO

Fostul arbitru Alfonso Perez Burrull a analizat faza pentru Marca și susține că decizia este una corectă pentru că „centralul” mai lăsase timp doar pentru executarea cornerului: „În momentul în care mingea ajunge la Brahim Diaz iar el centrează vorbim deja de o fază nou. Arbitrul a procedat corect când a fluierat sfârșitul jocului”.

La conferința de presă, Carlo Ancelotti a vorbit despre incident: „E ceva ce nu mi s-a mai întâmplat în toată cariera. Bellingham nu înțelege de ce a văzut cartonașul roșu, pentru că nu l-a înjurat pe arbitru”. Italianul a dezvăluit și care ar fi fost cuvintele lui Jude: „It's a f***ing goal!” (n.r. - E gol, în p*** mea!)

Duro reușise să deschidă scorul în minutul 27, când a trimis în plasă cu capul din 8 metri un balon venit după un șut ratat al lui Perez. Patru minute mai târziu, Yaremchuk a profitat de o gafă incredibilă a lui Carvajal. Fundașul madrilenilor a pasat din bandă la marginea propriului careu pentru portarul Lunin, însă nu l-a observat pe Yaremchuk, care a interceptat mingea și a împins-o în plasă.

Real Madrid a redus din handicap în prelungirile primei reprize, când a profitat de o minge bâlbâită de defensiva „liliecilor”. Carvajal a trimis o centrare la marginea careului mic, Mamardashvili a ieșit greșit dintre buturi și a fost depășit de minge, care a ajuns la Vinicius. Din doar câțiva metri, brazilianul a înscris fără probleme. Tot Vinicius a egalat în minutul 76, când a fost din nou în locul potrivit la momentul potrivit, reluând cu capul în plasă din 2 metri mingea centrată de Diaz.

La fel ca la Marseille - Dinamo!

O situație identică s-a întâmplat în 2005, în grupele Cupei UEFA, la meciul dintre Marseille și Dinamo, scor 2-1. „Câinii” aveau atunci nevoie de o remiză pentru a face pasul spre primăvara europeană.

În prelungiri, Chiahaia a recuperat un balon în colțul careului lui Barthez și, profitând de poziția avansată a portarului francez, a marcat cu un lob spectaculos. Arbitrul se întorsese însă deja spre centrul terenului și fluierase finalul. Culmea, tot un spaniol era la centru: Rodriguez Santiago!

Dinamo - Olympique Marseille (Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor)
Dinamo - Olympique Marseille (Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor)
Dinamo - Olympique Marseille (Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor)
Dinamo - Olympique Marseille (Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor)
Dinamo - Olympique Marseille (Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor)
+39 FOTO

„A trecut foarte mult timp, dar amintirea este proaspătă și, în același timp, tulbure. Evenimentul în sine a avut un impact atât de mare încât a pus totul într-un fel de ceață. Este trist. Lăsând la o parte ratarea calificării, ar fi fost o mândrie pentru fiecare jucător care a jucat atunci. Să joci cu Barthez, care era campion mondial, cu Ribery, cu Nasri...

A fost o chestie de moment, am anticipat că urmează să primesc mingea. Nu era o execuție care mă caracteriza pe mine, a fost ceva instinctual. Așa am simțit, văzusem și poziția lui din poartă. Altădată poate aș fi urcat, poate intram într-o combinație, că eram vârf de careu, dar atunci am decis să șutez lobat, la colțul lung.

Arbitrul nu ne-a zis absolut nimic, decât să plecăm la locurile noastre. A fost o aroganță tipică, cum se întâmplă când e un astfel de meleu de proteste. Eu nu m-am dus foarte mult la arbitri, «Chinezul» Mărgăritescu și Florentin Petre au fost acolo”, mărturisea Octavian Chihaia într-un interviu pentru GSP.RO.

Accidentare teribilă: Tchouameni i-a rupt piciorul lui Diakhaby

Până la scandalul de la final, partida a avut un alt moment tensionat. În minutul 86, la o lovitură liberă a lui Real Madrid, Tchouameni a căzut în careul advers direct pe piciorul drept al lui Mouctar Diakhaby.

Fundașul din Guineea s-a prăbușit și a început să urle de durere, spre disperarea colegilor care au început să facă semne către echipa medicală. Medicii au intervenit și, după minute bune, l-au scos pe targă și l-au transportat la spital. Ceilalți jucători n-au putut să privească în timp ce Diakhaby primea îngrijiri, fiind vizibil afectați de moment.

Scandal imens în La Liga: Real Madrid marcase golul victoriei, dar arbitrul a fluierat finalul meciului! „Galacticii” au sărit pe arbitru, Bellingham a văzut ROȘU!
Jucătorii ambelor formații au fost afectați de accidentarea lui Diakhaby. Foto: Imago

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Florin Răducioiu vrea să meargă în Anglia ca să-l înfrunte pe antrenorul lui Radu Drăgușin: „Mă duc eu și vedem ce spune!”
TOTTENHAM
Florin Răducioiu vrea să meargă în Anglia ca să-l înfrunte pe antrenorul lui Radu Drăgușin: „Mă duc eu și vedem ce spune!”
Cosmin Contra, încă un eșec în Arabia Saudită » Învins și de echipa lui Steven Gerrard
ARABIA SAUDITĂ
Cosmin Contra, încă un eșec în Arabia Saudită » Învins și de echipa lui Steven Gerrard

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
francescoli1974
francescoli1974  •  03 Martie 2024, 18:29
Postat de aikin18 pe 03 Martie 2024, 13:07

n-avea cum sa pluteasca spre britanic, caci fluieraseala inainte sa plece din piciorul lui Diaz....dar asa va place voua sa fbulati, desi astazi fazele se pot vedea peste tot pe net

Specialistul în arbitraj al celor de la Marca a spus că golul a fost marcat când arbitrul a fluierat a treia oară, nu înainte de centrarea lui Diaz.Oricum neinspirat moment să fluieri finalul intr-o faza promițătoare de gol.

francescoli1974
francescoli1974  •  03 Martie 2024, 18:26

Nu poți fluiera când mingea este în aer intr-o fază potențial periculoasă?ori oprești faza de la debutul ei ori aștepți să vezi cum se termina?arbitraj smecheresc în stil Coltescu de la noi!Când a fluierat neinspirat sfârșitul mai erau de jucat secunde bunedin prelungirile celor 7 minuteaditionale,golul a fost anulat în min90 +8 și 40 secunde.

francescoli1974
francescoli1974  •  03 Martie 2024, 18:21

Nu mi-ati postat comentariile postate acum câteva ore?ce se întâmplă?Sunteți fani Barca toți de la gsp.ro?

Vezi toate comentariile (32)
Comentează
Close