INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ISRAEL

FOTO Scandal în Israel » Un caz similar cu al lui Șovre implică un arbitru de origine română

Dan Ucenic, primul din dreapta +5   FOTO
Dan Ucenic, primul din dreapta

Articol de - Publicat joi, 22 iulie 2021 15:14 / Actualizat joi, 22 iulie 2021 15:27

Dan Ucenic, 43 de ani, un tușier israelian care are și cetățenie română, și-a făcut poze cu mari nume ale fotbalului mondial.

După meciul legendelor Real Madrid - Barcelona (3-2), Dan Ucenic l-a rugat pe Ronald de Boer să-i ofere tricoul pentru o campanie umanitară. Pentru asta va fi suspendat! „Acum îl înțeleg perfect pe Octavian Șovre” a declarat Ucenic pentru gsp.ro.

Pe 6 aprilie, în prima manșă a „sferturilor" Champions League, Octavian Șovre a făcut parte din brigada lui Ovidiu Hațegan la meciul Man. City - Dortmund (2-1).

Surpriză uriașă în primul meci din grupa României la Jocurile Olimpice » Casele de pariuri nu le dădeau nicio șansă!
FOTBAL
Surpriză uriașă în primul meci din grupa României la Jocurile Olimpice » Casele de pariuri nu le dădeau nicio șansă!

Octavian Șovre, exclus de la Euro 2020

La sfârșit, pe tunelul ce duce la vestiare, asistentul în vârstă de 48 de ani i-a cerut lui Erling Haaland autograful pe două cartonașe. Totul era în scop caritabil. 

Voia să le doneze, alături de alte suveniruri de la fotbaliști de top, organizației SOS Autism Bihor, un centru pentru terapia adulților care suferă de autism grav. Câteva zile mai târziu, Haaland a trimis și tricoul său de joc cu autograf.

Dar, în ciuda gestului nobil, UEFA a reacționat dur, criticându-l deschis pe Șovre pentru acțiunea sa. Și, de atunci, nu a mai fost delegat în competițiile continentale. Fiind exclus din lotul arbitrilor pentru Euro 2020.

Dan Ucenic, selfie-uri cu Ronaldinho, Rivaldo, Figo și Roberto Carlos

După nici patru luni, un caz asemănător, în Israel. Dan Ucenic, 43 de ani (44 pe 10 septembrie), tușier israelian de origine română, din 1991 stabilit în Țara Sfântă, a fost în brigada care a condus un joc demonstrativ la Tel Aviv, între legendele lui Real Madrid și ale Barcelonei. 

Dan Ucenic și Ronaldinho
Dan Ucenic cu Deco
Dan Ucenic cu Roberto Carlos
Dan Ucenic cu Rivaldo
Dan Ucenic cu Ronald de Boer
+1 FOTO

La final, asistentul s-a fotografiat cu 6 mari vedete (Ronaldinho, Rivaldo, Figo, Roberto Carlos, Deco și Ron de Boer), rugându-l pe De Boer să-i dea tricoul pentru o campanie umanitară. Și olandezul nu l-a refuzat.

Ucenic, 22 de ani arbitru, 12 în prima ligă (intră în ultimul an al carierei), cu 500 de partide în Israel, a postat acele imagini pe social media. Federația israeliană l-a anunțat însă că deschide o anchetă și, foarte probabil, va fi suspendat.

Dan Ucenic: „Am fost informat că am încălcat regulamentul"

„Suntem în pauza competițională. Am fost delegat la un meci demonstrativ, nu oficial, mi-am făcut poze cu legende ale fotbalului mondial și am primit tricoul lui De Boer în scop caritabil. Am postat acele poze pe rețelele de socializare, dar am fost informat că am încălcat regulamentul și voi fi chemat la ședința Comisiei de Arbitri, care va decide dacă voi fi sau nu sancționat", a declarat Dan Ucenic pentru Gazeta Sporturilor, precizând: „Cum nu am antecedente și nicio abatere disciplinară, voi fi suspendat maximum două meciuri în septembrie, când începe campionatul israelian".

„Acum îl înțeleg perfect pe Octavian Șovre"

Arbitrul s-a referit și la Șovre: "Păcat că un subiect minor a devenit unul major și se exagerează. Acum îl înțeleg perfect pe Octavian Șovre. Și în cazul meu era vorba de un scop umanitar".

Citește și: 

Decizie finală în cazul lui Nicolae Stanciu » Ce se întâmplă cu mijlocașul român + președintele îi atacă pe impresari

Schimbări importante pregătite de UEFA » Cum e afectată Liga Campionilor de Mondialul din Qatar

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
sibman
sibman  •  22 Iulie 2021, 22:47

Asta este un *** care crede ca le stie pe toate. Vai de steaua lui. A lui David, probabil.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

amicu
amicu  •  22 Iulie 2021, 16:11

Unde e scandalul? Care este știrea?

deusdat
deusdat  •  22 Iulie 2021, 16:07

Țara Sfântă?? Hahahahaha!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează