INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Scandal rasist la Union Berlin - Bayer Leverkusen: „Afgan de rahat!” » Federația a deschis o anchetă

Nadiem Amiri și Florian Hubner
foto: Imago
Nadiem Amiri și Florian Hubner foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 18 ianuarie 2021 11:35 / Actualizat luni, 18 ianuarie 2021 11:47

Nadiem Amiri ar fi fost insultat de Florian Hubner, la sfârșitul meciului Union - Bayer 1-0. Colegul Jonathan Tah de la Leverkusen a auzit și confirmă atacul.

Continuă să apară tot mai multe scandaluri rasiste în fotbal, iar Bundesliga nu face excepție. S-a întâmplat vineri seară în Berlin, la Union - Leverkusen 1-0. Bild susține că Nadiem Amiri ar fi fost jignit de Florian Hubner după fluierul de sfârșit al partidei. 

„Afgan de rahat!” ar fi cuvintele pe care fundașul gazdelor i le-ar fi adresat mijlocașului ofensiv născut în 1996 la Ludwigshafen din părinți originari din centrul și sudul Asiei și pe care coechipierul Jonathan Tah le-a rostit la flash-interviu.

Hubner i-a cerut scuze lui Amiri

Federația germană (DFB) s-a autosesizat și cercetează deja suspiciunile ce planează asupra lui Hubner: „Ca un prim pas, le-am cerut celor implicați să facă declarații și apoi vom evalua situația. Indiferent de rezultatul anchetei, nu vom tolera orice fel de formă de rasism sau discriminare. Nu iertăm pe nimeni și vom lua măsuri pe baza dovezilor”. 

Union a respins acuzațiile și, potrivit unor surse de la Leverkusen, Hubner și-a cerut scuze, iar Amiri le-a acceptat. „A venit în vestiar după meci și am vorbit. Emoțiile de pe teren l-au făcut să spună cuvinte neplăcute, pentru care îi pare extrem de rău. De aceea, în ceea ce mă privește, chestiunea este închisă!”, a anunțat Nadiem. 

Jorge Costa despre Colțescu și Weah: „Nu trebuia să se întâmple asta!”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

EXCLUSIV Fa-bu-los! Ce făcea căpitanul lui Dinamo cu o jumătate de ora înainte de meci!

De necrezut! Jucătorul adus pe un salariu exorbitant de Dinamo a fost REFUZAT de locul 17 din La Liga 2!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează