INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Scandal uriaș de rasism în Germania » Președintele lui Schalke, Clemens Tönnies: „Africanii n-o să mai toarne copii pe întuneric”

Clemens Tönnies // Foto: Guliver/GettyImages
Clemens Tönnies // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 05 august 2019 11:44

Ministrul Justiției se implică în scandalul de rasism din Germania și cere Federației să se ocupe de Clemens Tönnies, 63 de ani.

Săptămâna trecută, într-un forum organizat la Paderborn, Clemens Tönnies a afirmat în fața a 1.600 de oameni: „Decât să mărim taxele pentru lupta împotriva schimbărilor climatice, mai bine finanțăm douăzeci de centrale electrice în fiecare an în Africa. Și africanii nu o să mai taie copacii și nu o să mai toarne copii pe întuneric”.

a cerut scuze ulterior

Președintele lui Schalke, în același timp proprietarul lui Tönnies Group (un gigant în industria alimentară, cu 16.500 de angajați și cu venituri de 6,65 miliarde de euro anul trecut), a cerut scuze ulterior.

„Vreau o societate deschisă și diversă. Îmi pare rău pentru comentariul legat de numărul mare de copii din Africa. Ca lider al lui Schalke, susțin sută la sută valorile clubului nostru. Incluzând lupta contra rasismului, a discriminării, a excluderii. Ceea ce am spus a fost greșit, pripit, negândit”. Era prea târziu.

Pe rețelele de socializare, s-a pornit război. I s-a cerut demisia lui Tönnies. Politicienii germani s-au implicat și ei. Ministrul Justiției, Christine Lambrecht, a cerut Federației să ia măsuri: „Rasismul trebuie combătut de o manieră clară, cu vehemență. De fiecare dată”. Tönnies nu poate scăpa. Va fi forțat să plece. 

„Asemenea declarații sunt total incompatibile cu valorile fotbalului”
Reinhard Rauball, președintele Ligii germane

„Faptul că asemenea cuvinte au fost exprimate de o persoană care ocupă o poziție importantă în sport agravează lucrurile”
Dagmar Freitag, președintele Comisiei de Sport din parlamentul german

Citește și:

Atac rasist la Zenit după transferul lui Malcom: „Nu vrem jucători negri la echipă! Mulţumim conducerii pentru credinţa în tradiţii!”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (10)
nealiniatul
nealiniatul  •  05 August 2019, 20:58

Politica pumnului in gura este asta. Este mult mai rau ca pe vremea comunismului. Nu poti spune nimic, pentru ca automat esti categorisit fie rasist, fie misogin, fie nazist. Manifestarile rasiste nu trebuiesc tolerate. Dar asta este doar o opinie care nu are de a face cu rasismul absolut deloc.

dumiwow
dumiwow  •  05 August 2019, 17:16
Postat de cneius pe 05 August 2019, 16:33

E destul de bogat !!! De ce nu-si ia avocat sa lupte impotriva mascaricilor adepti ai "corectitudinii politice" ??? Nu este strop de rasism in declaratia lui, nu poate fi acuzat de nimic !!!

Ai mare adevar. Mai nou se considera rasism daca le zici celor care locuiesc pe continentul din Africa africani??? :))) Astia aveau ceva cu el cred...poate ca gresit cand a zis ca ii fac pe intuneric si poate ii fac si pe ziua. :))

cneius
cneius  •  05 August 2019, 16:33

E destul de bogat !!! De ce nu-si ia avocat sa lupte impotriva mascaricilor adepti ai "corectitudinii politice" ??? Nu este strop de rasism in declaratia lui, nu poate fi acuzat de nimic !!!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close