INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Scandalul continuă la Betis - Sevilla » Antrenorul, acuzat că i-a cerut jucătorului să simuleze că îi este rău!

Articol de - Publicat duminica, 16 ianuarie 2022 12:14 / Actualizat duminica, 16 ianuarie 2022 12:53

Joan Jordan, 27 de ani, mijlocașul Sevillei, a fost lovit în cap cu un obiect aruncat din peluza lui Betis. Alb-verzii susțin că l-au auzit pe Julen Lopetegui spunându-i jucătorului să arate că nu se simte bine și să stea întins pe jos. Meciul din „optimile” Cupei Spaniei, suspendat definitiv sâmbătă seară, la 1-1, se va relua astăzi.

Andaluzia e în stare de asediu când se joacă derbyul Betis - Sevilla, unul dintre meciurile de risc maxim din Spania. Sâmbătă seară, pe „Benito Villamarín”, partida din „optimile” Copei del Rey a fost suspendată definitiv în minutul 39, la 1-1, după ce Fekir tocmai egalase pentru gazde, direct din corner.

Derbi Sevillano, SUSPENDAT! Fekir a înscris din corner, apoi un jucător a fost lovit în cap cu un obiect aruncat din tribune, iar meciul oprit!
SPANIA
Derbi Sevillano, SUSPENDAT! Fekir a înscris din corner, apoi un jucător a fost lovit în cap cu un obiect aruncat din tribune, iar meciul oprit!

Cu ce a fost lovit Joan Jordan: „O bară de PVC de 50 de centrimetri”

În atmosfera incendiară ce a urmat golului, Joan Jordan, mijlocașul roș-albilor, a fost lovit în cap cu un obiect aruncat din peluză de fanii lui Betis. Chiar în fața arbitrului.

„Era o bară din PVC de aproximativ 50 de centrimetri”, a scris în raport „centralul” De Burgos Bengoetxea. Acesta a trimis echipele la vestiare. Ulterior, a decis să pună capăt întâlnirii. Se va relua astăzi, fără spectatori, de la ora 17:00, din momentul în care a fost oprită (plus patru minute de prelungire din prima repriză).

Haos la Betis - Sevilla: „Ei știau ce fac”

Jordan, 27 de ani, din 2019 la Sevilla, a fost transportat imediat la spital. Diagnosticul medicilor: „Traumatism cranio-cerebral”. Minimum 24 de ore sub observație.

Și totuși, mai mulți adversari l-au criticat pe Julen Lopetegui pentru reacția sa, după ce Jordan își revenise din șoc. Sugerează că tehnicianul Sevillei i-a cerut jucătorului să simuleze starea de rău.

„Gestul unui individ care nu-i reprezintă pe fanii noștri e jenant, inexplicabil. Sper că Jordan este bine. Dar toți l-am auzit pe antrenorul său, inclusiv al patrulea arbitru, cum îi spunea să arate că e amețit și să stea întins la pământ”, a comentat Camarasa pe Twitter, în timp ce coechipierul Miranda a scris: „Ei știau ce fac.”

Tello și Borja Iglesias l-au ironizat pe Jordan, postând o secvență în care mijlocașul Sevillei își dădea palme: „Poate că aceste lovituri peste față l-au amețit.”

Real Betis - Sevilla // foto: captură Look Sport
Real Betis - Sevilla // foto: captură Look Sport
Real Betis - Sevilla // foto: captură Look Sport
Real Betis - Sevilla // foto: captură Look Sport
+9 FOTO

„Încă sunt în stare de șoc”

Incidentul de la Betis - Sevilla nu e o premieră pe „Benito Villamarín”. În 2007, pe 28 februarie, în returul „sferturilor” Cupei Spaniei, antrenorul roș-albilor a fost lovit în ceafă cu o sticlă, la 0-1 (Kanouté tocmai deschisese scorul pentru oaspeți). 

Juande Ramos a leșinat și a ajuns și el la spital, după ce și-a recăpătat cunoștința în vestiar. „Încă sunt în stare de șoc. Meciul a fost încins, însă nu mi-am imaginat niciodată că se va ajunge aici. Nu-mi amintesc nimic din ce s-a întâmplat pe teren din acel moment", a declarat Ramos la 48 de ore după incident. 

„Villamarín” a fost suspendat 3 meciuri, iar acel joc a fost continuat pe stadionul lui Getafe, trei săptămâni mai târziu. Sevilla a învins, 1-0.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Real Madrid a renunțat la Haaland! Motivul pentru care nu mai e o prioritate pentru „galactici”

Florin Andone, titular în optimile Cupei Regelui » Meciul a fost decis la loviturile de departajare!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează