INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN

Fani vs conducere » Scandalul „Qatar Airways” provoacă tensiuni la campioana Germaniei

Fanii lui Bayern nu mai vor contractul de sponsorizare cu Qatar Airways // Foto: Imago
Fanii lui Bayern nu mai vor contractul de sponsorizare cu Qatar Airways // Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 28 noiembrie 2021 14:03 / Actualizat duminica, 28 noiembrie 2021 14:53

O facțiune a fanilor bavarezi susține denunțarea contractului de cooperare pe care-l are Bayern cu Qatar Airways, din cauza nerespectării drepturilor omului în Qatar. Joi, la Adunarea Generală, s-a ajuns la fluierături și la huiduieli.

Nori negri la Munchen. După ce s-a confruntat cu problema jucătorilor nevaccinați, Bayern trebuie să rezolve acum scandalul „Qatar Airways” (QA). Clubul și fanii cotizanți au intrat în conflict la Adunarea Anuală, din cauza unui contract de cooperare cu QA, semnat de Bayern în 2018. 

Acordul ia sfârșit în 2023, însă fanii îl vor denunțat acum, din cauza nerespectării drepturilor omului și ale muncii în țara care va găzdui Mondialul 2022. 

La 1-0 cu Freiburg, pe 6 noiembrie, ei au afișat un banner anti-QA pe Allianz Arena, iar fostul director executiv al clubului, Karl-Heinz Rummenigge, a explicat ulterior că „acel contract ne aduce bani buni. Aș fi un fariseu să nu recunosc. Pe de altă parte, în Qatar, dintre toate statele arabe, s-au făcut cele mai mari progrese în ceea ce privește drepturile omului și drepturile muncii.” 

În martie, pe aceeași temă, Rummenigge făcuse trimitere și la o afirmație a cancelarului Angela Merkel: „Ne dorim o schimbare în situația devastatoare a drepturilor omului prin apropiere și dialog, nu prin excludere și condamnare. 

Și din acest motiv, în 2018, Angela Merkel a cerut companiilor mijlocii să intre în relații de afaceri cu Qatar, să se implice în parteneriate. Bayern este un club de fotbal de succes, dar și o întreprindere comercială care nu ar putea exista fără parteneriate economice.” 

Însă o facțiune a suporterilor campioanei n-a acceptat explicațiile fostului internațional. Iar unul dintre ei, Michael Ott, a încercat să obțină în justiție dreptul de a solicita clubului denunțarea acordului. Cum n-a avut succes, s-a înscris la dezbateri, în cadrul Adunării Generale de joi. 

Numai că, târziu în noapte, până ca el și alți susținători să ajungă la tribună, atmosfera s-a inflamat serios și s-a ajuns la fluierături și la scandări gen „Noi suntem Bayern și voi nu!” sau „Afară cu președintele Hainer”. Moment de care organizatorii au profitat pentru a decide încheierea ședinței. Iar suporterii au luat foc, la propriu! 

„Cea mai urâtă Adunare din istorie!”, a comentat fostul președintele al munchenezilor. Uli Hoeness, la plecare. Ultima oră: Hainer i-a propus lui Ott o întrevedere, pentru a lămuri situația.

17milioane de euro anual primește campioana Germaniei de la qatarezi

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Atac pe tunel după Villarreal - Barcelona! Au sărit la Xavi și au făcut scandal pentru două penaltyuri refuzate

Marius Șumudică, vulcanic înainte de meciul cu Galatasaray: „Eu vreau să fac mâncare, dar dacă n-am ingrediente? Aștept transferurile ca un nebun!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează