INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SCHALKE - HERTHA 3-2

SCHALKE - HERTHA 3-2 // FOTO Scandal rasial IMENS în Germania! Insultat de huliganii lui Schalke, Jordan Torunarigha a plâns și a vrut să iasă de pe teren

Articol de - Publicat miercuri, 05 februarie 2020 13:11

SCHALKE - HERTHA 3-2 // Jordan Torunarigha, fundaşul german de origine nigeriană al Herthei, a fost atacat cu sunete imitând maimuţa şi a cedat nervos în prelungiri, primind al doilea cartonaş. „E dezgustător şi inuman”, s-a revoltat căpitanul Niklas Stark. 

Atacurile rasiale au proliferat pe stadioanele de fotbal şi se înmulţesc şi în Germania. Ultimul incident a avut loc marţi seară în "optimile" Cupei, la Gelsenkirchen, unde un jucător de culoare al Herthei a vrut să iasă de pe teren

Torunarigha, fundaşul central german de origine nigeriană, a fost insultat de suporterii gazdelor cu sunete imitând maimuţa. 

"Jordan a izbucnit în plâns. Eu nu auzisem, dar mi-a spus imediat ce se întâmplă şi că nu mai suportă. Cum se poate tolera asta? Este dezgustător şi inuman", a povestit căpitanul Niklas Stark.  

A aruncat cu o navetă! 

Totuşi, apărătorul de 22 de ani a continuat, dar nu a terminat meciul. N-a mai rezistat presiunii şi în prelungiri a fost eliminat. După un fault asupra lui Mascarell, a luat de pe margine o navetă de Coca-Cola şi a aruncat cu ea spre banca de rezerve, antrenorul gazdelor, David Wagner, nereuşind să-l calmeze. Iar arbitrul i-a dat al doilea averisment în minutul 100! 

+1 FOTO
  • foto: Guliver/Getty Images

"Jordan este un jucător emotiv şi e de înţeles c-a înnebunit fiind insultat repetat", l-a cauţionat Stark. Şi antrenorul Jürgen Klinsmann i-a luat apărarea: "Băiatul a fost jignit şi normal că a reacţionat emoţional. Arbitrul trebuia să priceapă însă situaţia şi să nu îi acorde al doilea «galben»". În zece oameni (după ce a condus cu 2-0 şi a fost egalată), Hertha a primit golul decisiv în minutul 115 (2-3).

Şi Obi Mikel a plâns la interviu 

Un episod similar s-a petrecut în Superliga Turciei. La Trabzon, Jon Obi Mikel a fost insultat de fanii celor de la Fenerbahce după meciul de sâmbătă pe reţelele de socializare. 

Mijlocaşul nigerian, vizibil marcat, nu s-a putut abţine să nu plângă la interviul de la final şi a răspuns pe Instragram: "Suntem toţi la fel. Fotbalul este doar un joc. Nu rasismului"

2 goluriîn 10 meciuri are Torunarigha pentru Hertha în actuala stagiune. Marcase în două jocuri la rând, până la "dubla" cu Schalke din campionat şi Cupă

Vezi și: 

Erling Haaland, de NEOPRIT! Record impresionant stabilit de noul puști-minune al lui Dortmund!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
deusdat
deusdat  •  05 Februarie 2020, 17:47

Adevăratul rasist nu i-ar tolera pe negrii în echipa favorită. Jignirea negrilor din echipa adversă e doar o golănie de stadion, la fel ca scuiparea arbitrului etc. Și la Schalke trebuie să fie măcar un negru, dar uite că de el nu se spune nimic în știre.

melcul_furios
melcul_furios  •  05 Februarie 2020, 16:03
Postat de rocky2 pe 05 Februarie 2020, 15:27

Explica-le tu asta nemtilor ai caror copii n-au loc sa joace in echipele lor de cei nigerieni, ghanezi, senegalezi, etc. La copii, juniori sau seniori. Daca-i convingi ca e normal si corect ca un emigrant african sa le tina copilul pe banca de rezerve, ai rezolvat problema rasială!

E simplu - "copilul tau nu e destul de bun". Exact aia pateste Ianis in Europa, acasa era sef de echipa la tati, tot prietenii l-au trimis si la nationala insa in lumea reala e rezerva la belgieni.

rocky2
rocky2  •  05 Februarie 2020, 15:27

Explica-le tu asta nemtilor ai caror copii n-au loc sa joace in echipele lor de cei nigerieni, ghanezi, senegalezi, etc. La copii, juniori sau seniori. Daca-i convingi ca e normal si corect ca un emigrant african sa le tina copilul pe banca de rezerve, ai rezolvat problema rasială!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează