INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Schimbare de antrenori la PSG » Pleacă Pochettino, vine un antrenor francez, campion în 2021 cu Lille

Christophe Galtier // Foto Imago
Christophe Galtier // Foto Imago

Articol de - Publicat vineri, 17 iunie 2022 09:44 / Actualizat vineri, 17 iunie 2022 10:25

PSG, campioana Franței, a demarat negocierile cu Christophe Galtier (55 de ani), managerul care a câștigat titlul cu Lille în 2020/2021. Eliminat în „optimile” Ligii, de Real Madrid, Mauricio Pochettino (50 ani) e ca și plecat.

După 6 ani în care echipa a fost pe mâna unor antrenori străini, respectiv Unai Emery, Thomas Tuchel și Mauricio Pochettino, PSG a decis să angajeze din nou un tehnician francez

Potrivit cotidianului L'Equipe, conducerea aproape că a finalizat plecarea lui Pochettino, a adjuncților săi și a luat legătura cu OGC Nice pentru Christophe Galtier (55 de ani). 

Managerul născut la Marsilia a impresionat în sezonul 2020/2021, când a câștigat titlul cu Lille, pentru ca apoi să plece la Nice, cu care a încheiat 2021/2022 pe locul 5. „Galtier este unul dintre obiectivele noastre prioritare", a ținut să precizeze Luis Campos, consilierul pe probleme de fotbal al parizienilor. 

Campos s-a înțeles deja cu Galtier, însă va avea de dus o adevărată bătălie cu șefii lui Nice, unde tehnicianul vizat este sub contract până-n 2024. Ultimul antrenor francez care stat pe banca lui PSG a fost Laurent Blanc, între 2013 și 2016.

Pochettino? Deși a luat titlul, fatală i-a fost eliminarea din "optimile" Champions League, 1-0 și 1-3 cu Real Madrid, dar mai ales maniera de care a pierdut returul de la Madrid. Pe Santiago Bernabeu a condus cu 1-0, pentru ca în repriza secundă echipa să cadă inexplicabil și să încasese 3 goluri în 17 minute (61-78).

2trofee are Christophe Galtier în palmares: titlul cu Lille (2021) și o Cupă a Ligii Franței (2013), cu St. Etienne

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Barcelona se vinde ca să cumpere » Sacrificiu important al clubului catalan pentru a aduce noi jucători

Adio, națională! Loți Boloni, oficial la FC Metz

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează