INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Barcelona se vinde ca să cumpere » Sacrificiu important al clubului catalan pentru a aduce noi jucători

Articol de - Publicat vineri, 17 iunie 2022 08:37 / Actualizat vineri, 17 iunie 2022 09:31

Adunarea generală a clubului Barcelona, îndatorat cu 1.3 miliarde de euro, a decis înstrăinărarea a 49,9 la sută din „Barça Licensing & Merchandising” și a 25% din drepturile TV. Valoarea totală: 700 de milioane de euro.

Barcelona a găsit soluția pentru a face rost de bani. La Adunarea Generală de joi seară, membrii cotizanți au decis vânzarea unei părți din clubul ale cărui datorii se ridică la 1,3 miliarde de euro! Majoritatea lor a votat pentru:

  • vânzarea a 49,9% din „Barça Licensing & Merchandising" (BLM). Valoare: 200 de milioane de euro. 494 de membri au votat „pentru”, 13 s-au abținut, 62 au fost „împotrivă”.
  • vânzarea a 25% din drepturile TV. Valoare: în jurul a 500 de milioane de euro. 568 de membri au fost „pentru”, 13 s-au abținut, 68 au fost împotrivă. S-a pus chiar problema vânzării în proporție de sută la sută a drepturilor TV, însă șefii n-au îndrăznit. Ar fi fost o afacere de aproape 2 miliarde de euro!

Barcelona are acum mai mulți bani pentru Lewandowski

Mulți dintre banii obținuți astfel vor fi investiți în achiziții de jucători. Primul pe listă este de mai multă vreme Robert Lewandowski. Barcelona i-a făcut o primă ofertă lui Bayern, 32 de milioane de euro plus până la 5 milioane în funcție de performanțe, însă campioana Germaniei nici n-a vrut să audă.

Mai nou se vorbește în culise că transferul s-ar putea face la o sumă cifrată undeva la 50 de milioane de euro. Bayern nici n-a confirmat, nici n-a infirmat informația, dar nu mai insistă că „Lewa rămâne. Basta!”. Mingea e în curtea Barcelonei!

45de milioane de euro este cota de piață a lui Robert Lewandowki, 33 de ani, pe transfermarkt.de

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Marcelo Bielsa, aproape să semneze » De ce depinde întoarcerea lui „El Loco” pe bancă

Inter a făcut prima ofertă pentru Lukaku » Răspunsul lui Chelsea a venit pe loc

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
leu.mr
leu.mr  •  17 Iunie 2022, 15:54

Barca are 1.3 miliarde datorie ! La noi, pentru sub 1 milion de Euro, Medias a retrogradat !

Corcodel_topor
Corcodel_topor  •  17 Iunie 2022, 10:28

La fel au facut si Rangers si s-au ingropat. Sper ca Barcelona sa aibe aceeasi soarta.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează