INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Marcelo Bielsa, aproape să semneze » De ce depinde întoarcerea lui „El Loco” pe bancă

Marcelo Bielsa/ foto Imago Images
Marcelo Bielsa/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 16 iunie 2022 15:56 / Actualizat joi, 16 iunie 2022 16:01

Marcelo Bielsa (66 de ani) este aproape de revenirea la Athletic Bilbao. „El Loco” este liber de contract din februarie, când a fost dat afară de Leeds.

Numirea lui Bielsa la Bilbao deinde de alegerile pentru președenția clubului, care au loc pe 24 iunie. Favoritul la câștigarea alegerilor, Arechabaleta, a anunțat deja că „El Loco” va fi antrenorul echipei, potrivit as.com.

Gigi Becali, furibund: „Burleanu l-a cumpărat și pe Vali Argăseală!”
FRF
Gigi Becali, furibund: „Burleanu l-a cumpărat și pe Vali Argăseală!”

Marcelo Bielsa, aproape să semneze cu Bilbao

Pentru Bielsa ar fi al doilea mandat pe banca lui Bilbao, după cel din perioada 2011-2013. Atunci, argentinianul i-a dus pe basci în finala Europa League, în sezonul 2011-2012. Bilbao a pierdut pe Arena Națională din București, cu Atletico Madrid, scor 0-3.

„Ne-a oferit cel mai bun sezon din acest secol”, a anunțat Arechabaleta, favoritul la funcția de președinte al lui Athletic. 

Bielsa, idol la Leeds

După plecarea de la Bilbao, Bielsa le-a mai pregătit pe Marseille și Lille. În 2018 a fost angajat de Leeds United, când echipa se zbătea la jumătatea clasamentului în Championship, liga a doua engleză.

În 2019, Bielsa a fost aproape să o promoveze pe Leeds în Premier League, însă a pierdut la baraj împotriva lui Derby Vounty, scor 3-4 la general. În sezonul următor, „El Loco” a condus-o pe Leeds spre câștigarea Championship și promovarea în prima ligă după 16 ani. 

Antrenorul a fost demis în februarie 2022, fiind înlocuit cu Jessie Marsch, însă a rămas un idol printre suporterii clubului.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Inter a făcut prima ofertă pentru Lukaku » Răspunsul lui Chelsea a venit pe loc

Au bătut palma » Bayern s-a înțeles cu Mane și așteaptă răspunsul lui Liverpool

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează