CAMPIONATE  ·  PROGRAMĂRI

Schimbare GIGANTICĂ pe piața media anunțată oficial de supercampionatele Spaniei și Germaniei: „Oamenii sunt prioritari, nu afacerile!” » Ar trebui să fie la fel în Liga 1?!

Fani care o susțin pe FC Barcelona, foto: Guliver/gettyimages
Fani care o susțin pe FC Barcelona, foto: Guliver/gettyimages

Sambata, 02 Martie 2019

Luis Rubiales, președintele Federației Spaniole de Fotbal, a anunțat o schimbare uriașă pentru noul sezon din La Liga: din noul sezon, în Spania, nu vor mai avea loc meciuri lunea și este posibil ca nici vinerea să nu mai fie niciun meci.

„Nu o să mai fie fotbal lunea. Începând cu noul sezon din La Liga o să avem fotbal doar sâmbăta și duminica. Vom vedea ce se întâmplă cu ziua de vineri și dacă ajungem la un acord care să mulțumească pe toată lumea. Afacerile sunt importante, dar mai importanți sunt fanii”, a fost mesajul lui Rubiales.

În Spania s-au disputat meciuri lunea, începând cu anul 2010, și deși se preconizau audiențe mari la TV, s-a înregistrat o scădere.

Și Germania renunță la meciurile de luni

Germania a fost primul campionat tare care a anunțat că renunță la meciurile programate lunea. În noiembrie 2018, după mai multe proteste ale fanilor, care erau nemulțumiți că meciurile sunt programate în timpul săptămânii, șefii fotbalului din Germania au decis ca din sezonul 2021-2022 să nu se mai joace lunea.

35de meciuri au fost programate până acum lunea în 26 de etape 

Ar trebui Liga 1 să urmeze modelul?

În acest moment, și în Liga 1 se dispută meciuri lunea, iar mulți dintre fani s-au arătat nemulțumiți de programări.

Ar trebui Liga 1 să urmeze modelul Spaniei și Germaniei?

Da
Nu

 

"Am vrut să mă învoiesc iar, dar m-au dat afară”, a fost banner-ul fanilor lui Dinamo, pe 29 octombrie, care erau deranjați de faptul că echipa lor joacă din nou luni.

"Stabilirea programului meciurilor din Liga 1 trebuie să se facă ținând cont, în primul rând, de suporterii care înfruntă vremea rea și vin la stadion. Nu este normal să se dispute lunea meciuri din Liga 1. Înainte de a fi un produs comercial și de televiziune, fotbalul trebuie să rămână al suporterilor care își susțin echipa favorită din tribunele stadioanelor. Fac un apel public față de televiziunile deținătoare de drepturi să țină cont și de dorința cluburilor și a suporterilor fotbalului românesc atunci când propun programul etapelor din Liga 1" Justin Ștefan, secretar general LPF, în noiembrie 2018

Citește și:

Matthias Sammer taie în carne vie! Dezastru în Bundesliga pentru Borussia Dortmund: ”Doi jucători habar n-au ce fac”Anunțul stupefiant care face înconjurul lumii! Ce se întâmplă cu cei care s-au vindecat de coronavirus

Libertatea

Comentarii (21)

florin_calance  •  06 Martie 2019, 13:09
Postat de gerularupeimana pe 05 Martie 2019, 16:36

La cati fani sunt in Romania, ar putea sa programeze toate meciurile lunea.

și de la aceeași oră

Marcel Cluj  •  06 Martie 2019, 11:36

Si la U Cluj -POli fanii au protestat 15 minute pentru programarea meciurilor luni ! U Cluj sezonul asta nu cred ca a jucat acasa o sambata sau o duminica la ore decente , doar vineri sau Luni !

gerularupeimana  •  05 Martie 2019, 16:36

La cati fani sunt in Romania, ar putea sa programeze toate meciurile lunea.

Vezi toate comentariile (21)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Doha

Digi 2
17:30 Fotbal, Liga 2

Csikszereda - UTA Arad

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:00 Baschet, FIBA Euro 2021

Israel - România

Digi 3
20:00 Fotbal, Liga 1

FC Botoșani - Poli Iași

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga

Frankfurt - Union Berlin

Digi 4, Telekom 2
22:00 Fotbal, Premier League

Liverpool - West Ham

Eurosport
Program TV complet

Liga 1