INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Schimbare high-tech formidabilă în Premier League. Ce noutate îi așteaptă în week-end pe fanii fotbalului englez

Tielemans intră de pe bancă // Captură TNT Sports
Tielemans intră de pe bancă // Captură TNT Sports

Articol de - Publicat vineri, 10 noiembrie 2023 14:09 / Actualizat vineri, 10 noiembrie 2023 14:49

Un jucător de la fiecare echipă va avea o cameră atașată de tricou și va oferi suporterilor posibilitatea de a urmări ce mișcări se fac la încălzire și cum se văd echipele în teren. Camera nu va funcționa însă deocamdată și în timpul meciurilor. Premiera va fi mâine, la Wolverhampton - Tottenham!

Tehnologia pătrunde din ce în ce mai mult în fotbal. Englezii par a fi cu un pas în față comparativ cu celelalte țări din topul continental. The Sun anunță că experimentul făcut în vară la Premier League Summer Series va fi extins acum la meciuri oficiale din Premier League. Concret, în acest week-end, un jucător de la fiecare echipă va avea pe tricou, pe piept, montată o minicameră video, cu ajutorul căreia suporterii vor vedea cum se încălzesc echipele și ce fac fotbaliștii înaintea fluierului de start. 

Accidentarea lui Dennis Man, șansa lui Valentin Mihăilă! A fost anunțat titular în meciul cu Lecco
ITALIA
Accidentarea lui Dennis Man, șansa lui Valentin Mihăilă! A fost anunțat titular în meciul cu Lecco

Deocamdată, camerele nu vor funcționa și în timpul partidelor. Premiera oficială are loc sâmbătă la prânz la meciul de pe „Molineux", Wolverhampton - Tottenham, televizat de la 14:30 pe Digi 3, Orange 3 și Prima Sport 1.

Ifab interzice camerele în timpul meciurilor

Abonații de pe TNT Sports vor avea prilejul să urmărească, din fotoliul de acasă, minutele dinaintea startului prologului etapei a 12-a din Premier. Vor descoperi ceea ce exersează la încălzire, inclusiv șuturile la poartă, driblingurile și schemele de pregătire ale celor două adversare. Daily Mail a scris că această inovație tehnologică e rezultatul acordului dintre Premier League și TNT Sports. 

Cei doi fotbaliști aleși vor purta pe sub tricouri veste speciale produse de firma israeliană MindFly. Camerele vor oferi unghiuri inedite și detalii care nu erau accesibile fanilor englezi și se spune că ar fi atât de ușoare încât jucătorii nu vor simți că le poartă pe piept. Regulile Ifab interzic însă folosirea lor și la meciurile oficiale.

Probe cu Tielemans și Bruno Guimaraes

„Ne vom concentra în mod primordial pentru a găsi căi noi să-i aducem pe fani mai aproape de acțiune direct pe gazon. După succesul avut de probele bodycam la Premier League Summer Series, vrem să privim spre viitor cu ajutorul rezultatelor livrate de TNT Sports și audiențelor noastre înregistrate în lume", a declarat Rachael Nightingale, "Head of Media Operations and Innovation în Premier League". La turneul din Statele Unite, Youri Tielemans și Bruno Guimaraes au purtat camere în presezon, oferind imagini spectaculoase.

Citește și: 

Jose Mourinho, atac furibund la jucătorii Romei: „Au făcut un meci oribil. Nimic nu a funcționat!”
EUROPA LEAGUE
Jose Mourinho, atac furibund la jucătorii Romei: „Au făcut un meci oribil. Nimic nu a funcționat!”
A dat peste „Gigi” și la arabi » Laurențiu Reghecampf, protagonistul unui videoclip incredibil
ARABIA SAUDITĂ
A dat peste „Gigi” și la arabi » Laurențiu Reghecampf, protagonistul unui videoclip incredibil

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
fibra
fibra  •  11 Noiembrie 2023, 07:59

O mare aiureala.

florinbelascu
florinbelascu  •  10 Noiembrie 2023, 15:58

Schimbare hi-tech și Premier League nu au nici macar offide-ul automat.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează