INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REGULILE JOCULUI

Schimbări majore în fotbal » Se votează introducerea unei reguli vitale din rugby

Articol de GSP - Publicat joi, 19 septembrie 2019 17:49

International Football Association Board (IFAB), forul mondial care stabilește regulamentele din fotbal, va încerca pe 23 octombrie să introducă o nouă regulă. 

Potrivit Bleacherreport, IFAB vrea să introducă schimbările temporare în fotbal. Motivul? Protejarea jucătorilor care se lovesc la cap în timpul meciurilor.

În prezent, jucătorii care se lovesc la cap sau care sunt suspecți de comoții sunt evaluați doar trei minute de doctorul echipei. Schimbarea regulamentului ar permite medicilor să facă un control amănunțit jucătorilor accidentați. Pentru că o echipă nu își permite să joace în inferioritate 10 minute, IFAB propune ca jucătorul lovit să fie schimbat temporar.

În urmă cu cinci ani, FIFA a dezbătut subiectul introducerii schimbărilor temporare, dar membrii Comitetului Executiv au refuzat categoric. Aceștia au susținut că echipele vor încerca să păcălească sistemul și să schimbe temporar jucători din motive tactice, nu medicale. 

După ședința din 23 octombrie urmează să se analizeze noile regulamente impuse, iar în martie 2020 să fie supuse la vot. Dacă noile reguli vor fi admise, acestea vor intra în vigoare din sezonul 2020-2021.

Citește și:

8 schimbări majore în noul sezon din Liga Campionilor! 12 jucători pe bancă și ziduri fără jucători adverși + ce se va întâmpla cu portarii la penalty-uri 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează