INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Sebastien Haller a revenit la antrenamente, după ce s-a luptat jumătate de an cu cancerul

Sebastien Haller, Foto: Twitter
Sebastien Haller, Foto: Twitter

Articol de - Publicat marti, 03 ianuarie 2023 13:53 / Actualizat marti, 03 ianuarie 2023 14:09

Operat de două ori la testicule și supus tratamentului de chimioterapie, atacantul Sebastien Haller (28 de ani) speră să se vindece complet și să poată juca în a doua parte a sezonului la Borussia Dortmund.

S-a transferat acum șase luni la Dortmund și toată lumea aștepta curioasă să vadă cum va reuși să-l facă uitat pe golgeterul Erling Haaland. Borussia investise jumătate din cele 60 de milioane de euro primite de la Manchester City în aducerea lui Sebastien Haller.

Surpriza uriașă pe care Hagi i-a făcut-o lui Balint, în ziua în care a împlinit 60 de ani: „Cum doar Gică știe să facă”
ANIVERSARE
Surpriza uriașă pe care Hagi i-a făcut-o lui Balint, în ziua în care a împlinit 60 de ani: „Cum doar Gică știe să facă”

Vârful lui Ajax a costat-o 31 de milioane pe Borussia, dar nu a apucat încă să debuteze pentru „galben-negri”. În vara trecută, la un control de rutină, s-a descoperit că este bolnav de cancer. Și că nu va putea juca deloc în 2022. Cariera părea să-i fie pusă în pericol de teribila veste.

Sebastian Kehl: „Haller s-a luptat cu ambiție”

Calvarul s-a încheiat însă pentru Haller, care luni s-a prezentat la testele în sală, la baza de antrenamente a lui Dortmund. Sebastien a și trecut peste două operațiii la testicule și un tratament de chimioterapie pentru îndepărtarea unei tumori, din cauza căreia și-a întrerupt activitatea sportivă. 

„Suntem foarte fericiți că el s-a întors la Dortmund și în curând se va putea alătura echipei la pregătiri. Ultimele săptămâni au fost foarte pozitive. Sebastien a luptat cu mare ambiție pentru a ajunge aici. E incredibil de optimist și motivat în a reveni pe gazon. Vom continua să fim alături de el pe acest drum”, a declarat directorul sportiv Sebastian Kehl pentru cotidianul Bild.

Sebastien Haller a revenit la antrenamente, după ce s-a luptat jumătate de an cu cancerul
Sebastien Haller a revenit la antrenamente. Foto: Twitter

Sebastien Haller, tot mai aproape de revenirea pe teren

„Salutare, băieți, în sfârșit m-am întors. Nu a fost atât de ușor, dar cu sprijinul vostru a fost mai bine! Un an nou fericit tuturor! Și începe foarte bine pentru mine, pentru că asta înseamnă revenirea mea pe teren! 2022 nu a fost cel mai ușor an, dar m-a pregătit pentru toate noile provocări pe care anul 2023 mi le va aduce. Abia aștept să ne revedem cu toții pe stadion pentru a celebra victoriile”, a fost mesajul lui Sebastien Haller.

Sebastien Haller, cifre fantastice la Ajax

Dortmund l-a ales pe Haller în vara trecută pentru statisticile excelente avute în sezonul 2021-2022. 21 de goluri și 7 pase decisive în 31 de meciuri din Eredivisie. 

Tot cu „lăncieriii” a avut un parcurs excepțional și în Liga Campionilor, cu 11 goluri și două assisturi în opt partide. Cu cele două goluri din Cupa Țărilor de Jos, a totalizat 34 și nouă pase de gol în 43 de meciuri!

VIDEO. TOP 10 goluri - Sebastien Haller

Citește și:

Cum a fost întâmpinat Cristiano Ronaldo la aterizarea la Riyadh

Napoli e singura neînfrântă în Top 10 campionate ale Europei

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează