INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PROIECT

Șeicii trec la următorul nivel » Ce pregătesc după ce au transferat zeci de staruri din Europa

Articol de - Publicat marti, 15 august 2023 17:30 / Actualizat marti, 15 august 2023 17:31

Campioana Arabiei Saudite se autoinvită în Liga Campionilor, competiția ce-și va schimba formatul din sezonul viitor. Această echipă ar dori un „wild-card” pentru a intra în grupa de 36 de formații!

Șeicilor nu le mai ajunge să joace în Cupa Campionilor Arabiei și Liga Campionilor Asiei, vor să-și măsoare forțele și în Europa. Corriere dello Sport a aflat că se plănuiește în culise ca echipa campioană a acestui sezon să fie invitată la Liga Campionilor din Europa! 

Demitere de antrenor în SuperLigă: „Vreau antrenor cu licență, am început să dau telefoane. Cumva... ne-a învins sistemul”
ANTRENOR
Demitere de antrenor în SuperLigă: „Vreau antrenor cu licență, am început să dau telefoane. Cumva... ne-a învins sistemul”

Concret, arabii vor un „wild-card" care să le permită să intre în grupa de 36 de cluburi, în care fiecare are de disputat opt meciuri. Planul este pus la cale de Pif, Fondul Public de Investiți de la Riyadh, care și alimentează cu foarte mulți bani cele patru echipe din Jeddah și Riyadh, oferind și salarii amețitoare..

Caută să câștige prestigiu internațional

Federația saudită va formula în curând o cerere către UEFA pentru a primi un loc între cele 36 înscrise la start din stagiunea 2024-2025. Scopul este ca Al-Nassr, Al-Hilal, Al-Ahli și Al-Ittifaq să acumuleze mai mult prestigiu internațional și campionatul să aibă o miză uriașă suplimentară și să acumuleze experiență în disputa cu cele mai bune echipe europene. 

Pe lângă infrastructură, cluburile din Arabia Saudită trebuie să micșoreze decalajul valoric față de campionatele cu care rivalizează.

Mercato se închide pe 20 septembrie!

Pif a pus la dispoziția cluburilor din Golf două miliarde de euro, cu care să transfere vedete și să le ofere salarii exorbitante. Saudi Pro League a urcat pe locul al cincilea în topul achizițiilor din această vară, depășind LaLiga și n-ar fi exclus să depășească și Bundesliga și Ligue 1, mai ales că mercato se închide acolo mai târziu cu trei săptămâni! Cu alte cuvinte, saudiții vor mai putea cumpăra nume grele de pe Bătrânul Continent, putând cheltui în neștire.

515milioane de euro au cheltuit cele 18 cluburi din Arabia Saudită pemtru achiziții doar în acest mercato estival. Valoarea campionatului a ajuns la 843 de milioane de euro

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Brazilian șocat » Un ziarist fan Al-Ittihad i-a făcut cadou un Rolex, în semn de mulțumire pentru cum a jucat în meciul cu Al-Raed

Românul-surpriză care ar putea debuta duminică în Serie A » Șanse mari să intre titular cu Lazio!

Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul lui Nicolae Ceaușescu

Rochia Serenei Williams a aruncat în aer Met Gala! Sharapova a scos telefonul: „Unde e?”


Comentarii (3)
chepandy777
chepandy777  •  16 August 2023, 12:11

Liga camilelor pentru voi. V-ati cam pus cu nasul pe sus.

Riverfox00
Riverfox00  •  16 August 2023, 09:31

N-au ce cauta in cupele europene,vedetele alea trebuiau sa aleaga sa fie fotbalisti,nu mercenari insetati de bani .Sa joace prin nisipuri pe acolo.

mr90
mr90  •  15 August 2023, 17:57

Scorpie iar scrii prostii ? Care sint alea "zeci de vedete" ?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează