INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ȚĂRILE DE JOS - CEHIA 0-2

Selecționerul Cehiei, euforic după victoria în fața Țărilor de Jos: „Am frustrat și le-am înfuriat vedetele”

Selecționerul Jaroslav Silhavy (59 de ani) a fost în culmea fericirii după victoria în fața Tărilor de Jos
Selecționerul Jaroslav Silhavy (59 de ani) a fost în culmea fericirii după victoria în fața Tărilor de Jos

Articol de - Publicat luni, 28 iunie 2021 10:33 / Actualizat luni, 28 iunie 2021 11:43

Selecționerul Jaroslav Silhavy (59 de ani) a fost în culmea fericirii după victoria în fața Tărilor de Jos, scor 2-0: „Nu eram favoriți, dar am jucat ca o echipă. Am primit și aplauze de la fanii batavi”.

Cehia a profitat din plin de slăbiciunile Țărilor de Jos și a oferit prima mare surpriză de la acest Euro 2020. Selecționerul adversarei danezilor din „sferturi” explică și cum a reușit să învingă trupa lui Frank de Boer la Budapesta (2-0), dând peste cap toate calculele. „Nu eram favoriți, dar am jucat ca o echipă și mă simt tare mândru. Deja era o performanță mare că trecusem de grupa complicată cu Anglia, Croația și Scoția și am arătat că ne putem depăși limitele”, a declarat Jaroslav Silhavy.

Jaroslav Silhavy: „Avem o șansă și cu Danemarca”

Antrenorul ceh nu s-a ferit de cuvinte și a mărturisit că „am umplut de frustrare și furie toți jucătorii importanți ai Olandei. Și la final am primit chiar aplauze de la fanii batavi. Ne va fi însă mult mai dificil mai departe, împotriva Danemarcei. 

Rivalii din «sferturi» au câștigat foarte multă încredere, după teribilul eveniment cu Christian Eriksen. Dar dacă am putut să batem Olanda, atunci avem o șansă și acum să continuăm aventura”.

Presa din Cehia: „Holes, un adevărat erou”

Și presa cehă s-a entuziasmat și a elogiat rezultatul decis de golurile lui Holes și Schick. „Senzație pe Puskas Arena. După nouă ani, suntem din nou între ele mai bune opt echipe ale Europei.și vrem mai mult. Favorita Oranje a fost eliminată incredibil”, scrie iDNES. 

Care îl scoate în față pe Holes, ce a dechis drumul spre glorie: „A venit la națională de mai puțin de un an și uite ce bine joacă! Un adevărat erou. L-a eclipsat pe Wijnaldum și a marcat primul gol. Această seară a fost și un mare cadou din partea batavilor”. Referire clară la eliminarea lui De Ligt.

„Batavii nu au avut un șut pe poartă”

Replica mizerabilă olandeză a fost subliniată și de Lidovky: „Cât de puternici am fost! Am depășit debutul, nervos și lipsit de confort, am rămas concentrați. Batavii n-au avut un șut pe poartă, iar Wijnaldum a greșit mult, fiind protagonuist negativ, doar zece pase reușite. A lăsat mijlocul fără speranțe”. 

Ceska e și mai euforic: „Fotbalul s-a întors acasă pentru noi odată cu atingerea «sferturilor». Furtuna portocalie nu s-a materializat decât în câteva acțiuni periculoase. Am absorbit bine presiunea, găsind răspuns perfect. Ce succes istoric!”. Olanda devine prima scoasă de la Euro în prima fază eliminatorie după ce-a realizat punctaj maxim în grupe, după 13 ani de la contraperformanța batavă din 2008, când am avut-o adversară.

4 cartonașe roșiia primit Olanda la Euro, toate contra Cehoslovacie sau Cehiei: Neeskens, Van Hanegem (1976), Heitinga (2004) și De Ligt (2021)

3 victorii consecutiveare Cehia contra Olandei, 2-1 în 2014, 3-2 în 2015 și 2-0 în 2021, pentru prima oară de la seria de patru realizată între 1932 și 1966

3 goluria înscris din faze fixe Cehia la Euro 2020, la fel ca Spania după grupe. Doar Portugalia are mai multe (4) la acest turneu din momente statice

VIDEO Ion Țiriac are o nemulțumire legată de EURO: „Ce facem, ne furăm căciula? Care Campionat European?”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Antrenamentul Franței de pe Arena Națională, întârziat 5 minute » Detaliile observate de reporterul GSP

Nemții s-au „baricadat” de teama spionilor englezi! Unde se antrenează jucătorii pregătiți de Joachim Low

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
zauinar
zauinar  •  28 Iunie 2021, 16:46

Respect cehilor!

fibra
fibra  •  28 Iunie 2021, 12:50

Pentru cum au jucat cu Olanda cehii merita toate aprecierile Bafta mai departe!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close